življenjski slog preihertenzije in domača sredstva

Ker se vaš krvni tlak povečuje, tudi tvegate za bolezni srca in ožilja. Zato je tako pomembno, da nadzorujemo pregvercijo. Ključ je zavezanost spremembam zdravega načina življenja.

Uporabite manj soli. Smernice za prehrano Američanov priporočajo omejitev natrija na manj kot 2.300 mg na dan. Nižja vsebnost natrija – 1500 miligramov (mg) na dan – je primerna za ljudi, starih 51 let ali več, in posamezniki katere koli starosti, ki so črni ali imajo hipertenzijo, sladkorno bolezen ali kronično ledvično bolezen.

Medtem ko lahko zmanjšate količino soli, ki jo jedo, ko spustite soli, morate navadno upoštevati tudi količino soli, ki je v predelanih živilih, ki jih jeste, kot so konzervirane juhe ali zamrznjene večerje.

Povečajte telesno aktivnost. Redna fizična aktivnost lahko pomaga zmanjšati krvni tlak, obvladati stres, zmanjšati tveganje za druge zdravstvene težave in obvladati težo.

Za večino zdravih odraslih, Ministrstvo za zdravje in socialne službe priporoča, da dobite najmanj 150 minut na teden z zmerno aerobno dejavnostjo ali 75 minut na teden živahne aerobne aktivnosti ali kombinacijo ali zmerno in živahno dejavnost. Prizadevajte si za vadbo za krepitev mišic vsaj dva dni na teden.