zdravljenje s pljučnico

Zdravljenje na domu je pomembno za okrevanje iz pljučnice. Naslednji ukrepi vam lahko pomagajo obnoviti in izogniti zapletom

Azbest je skupina mineralov s tanko mikroskopsko vlakno. Ker so ta vlakna odporna na vročino, ogenj in kemikalije ter ne vodijo električne energije, je azbest miniran in široko uporablja v gradbeništvu, avtomobilski industriji in drugih panogah; Če so proizvodi, ki vsebujejo azbest, moteni, se drobna vlakna sproščajo v zrak. Ko se vdihnejo, se lahko ujamejo v pljuča in ostanejo tam že več let. Sčasoma se ta vlakna lahko kopičijo in povzročijo resne …

Bodite previdni pri zdravilih s kašljem in mrazom. Morda niso varni za majhne otroke ali za ljudi, ki imajo določene zdravstvene težave, zato najprej preverite oznako. Če uporabljate ta zdravila, vedno sledite navodilom o tem, koliko zdravila uporabite glede na starost in telesno maso.

Vedno preverite, ali karkoli ali kašelj, ki ga jemljete, vsebuje acetaminofen. Če je to potrebno, se prepričajte, da acetaminophen, ki ga jemljete v vaši prehladni medicini, in katerikoli drugi acetaminophen, ki ga jemljete, ni višji od dnevnega priporočenega odmerka. Povejte svojemu zdravniku ali farmacevtu, koliko lahko jemljete vsak dan.

Privoščite si veliko počitka. Pijte veliko tekočin za preprečevanje dehidracije; Pazite na vaš kašelj, če vam težko počiva. Kašelj je eden od načinov, kako se vaše telo reši okužbe. In ne smete poskušati ustaviti kašlja, razen če je dovolj resno, da otežite dihanje, povzročite bruhanje ali preprečite počitek; Razmislite o jemanju acetaminomena (kot je Tylenol) ali aspirina, da boste zmanjšali telesno temperaturo in se boste počutili bolj udobno. Ne dajajte aspirina nikomur, mlajšim od 20, zaradi tveganja Reyeovega sindroma. Bodite varni z zdravili. Preberite in sledite vsem navodilom na etiketi.