zdravljenja z zdravili pred diabetesom in zdravili

Če imate prediabetes, lahko izbira zdravega načina življenja pripomore k ponovni rasti krvnega sladkorja v normalni ali vsaj nezdružljivi s stopnjami, ki jih opazimo pri diabetesu tipa 2. Vendar pa bodo nekateri ljudje napredovali do diabetesa tipa 2, tudi če bodo izgubili težo. Priporočila za preprečevanje napredovanja prediabetesa do diabetesa tipa 2 vključujejo:

Jejte zdravo hrano. Izberite živila z nizko vsebnostjo maščob in kalorij ter z visoko vsebnostjo vlaknin. Osredotočite se na sadje, zelenjavo in celih zrn. Prizadevajte si za sorto, ki vam pomaga doseči svoje cilje, ne da bi pri tem ogrozili okus ali prehrano.

Ta vrsta prehrane se lahko imenuje prehrana v sredozemskem slogu.

Pridobivanje več telesne aktivnosti. Približno 30 do 60 minut zmerne fizične aktivnosti večino dni v tednu. Poskrbite, da ne boste pustili več kot dva dni, da se boste premaknili.

Vzemite živahen vsakodnevni sprehod. Vozi kolo. Plavalne kroge. Če se ne morete vklopiti v dolgo vadbo, jo razdvojite na manjše seje, ki se raztezajo ves dan.

Ameriško združenje za sladkorno bolezen priporoča tudi obvladovanje odpornosti, kot je utež, dvakrat na teden.

Jemanje zdravil po potrebi. Včasih vam lahko zdravnik priporoča peroralno zdravljenje z diabetesom metforminom (Glucophage), če imate visoko tveganje za sladkorno bolezen. To vključuje ljudi, katerih indeks telesne mase je nad 35 let, osebe, mlajše od 60 let, in ženske z anamnezo gestacijskega diabetesa.

In čeprav ne bodo pomagali preprečevati diabetes, se lahko predpisujejo zdravila za nadzor holesterola in visokega krvnega tlaka, kadar je to potrebno.