raven: uporaba, odmerjanje in neželeni učinki

Kaj je Provenge?

Zdravilo se uporablja za zdravljenje napredovalega raka na prostati pri moških.

Providence se mešajo z določenimi imunskimi celicami, ki jih vzamemo iz vaše lastne krvi, in mešanica se kasneje injicira v vaše telo. Ta vrsta zdravljenja se imenuje avtologna imunoterapija.

Obolenje se ponavadi daje po operaciji ali pa je bilo zdravilo preizkušeno brez uspešnega zdravljenja.

Pomembna informacija

Zdravilo se lahko uporablja tudi za druge namene, ki niso navedeni v tem navodilu za uporabo.

Preden se zdravite z zdravilom Provenge, povejte svojemu zdravniku o vseh vaših zdravstvenih težavah, še posebej bolezni srca, astme, KOPB ali drugih težavah z dihanjem ali če ste kdaj imeli možgansko kap.

Zdravilo se uporablja pri zdravljenju, ki se imenuje avtologna imunoterapija. Providence se mešajo z določenimi imunskimi celicami, ki jih vzamete iz vaše lastne krvi, in ta mešanica se injicira v vaše telo.

Vaš zdravnik bo določil vaš urnik za zbiranje celic in injiciranje zdravila. Sledite navodilom vašega zdravnika zelo previdno. Časovno obdobje zbiranja celic v zvezi z infuzijo Provenge je izredno pomembno. Če ste pozabili na infuzijo, vaša pripravljena infuzija ni mogoče uporabiti v prihodnosti. Nekateri ljudje, ki so dobivali ingenijo, so imeli reakcijo na infuzijo (kadar se zdravilo injicira v veno). Povejte svojemu negovalcu takoj, če se počutite omotični, utrujeni ali slabši ali če imate vročino, mrzlico, bolečine v sklepih, hudo glavobol, zamegljen vid, bruhanje v ušesih, tesnoba, zmedenost, bruhanje, bolečine v prsnem košu, hitro ali neenakomerno bitje srca , sopenje, stiskanje v prsnem košu ali težave z dihanjem. Ti neželeni učinki se lahko pojavijo med injiciranjem zdravila Provenge ali v prvih 24 urah po infuziji.

Preden prejmem Providence

Preden se zdravite z zdravilom Provenge, obvestite svojega zdravnika o vseh svojih zdravstvenih težavah.

Če imate katerega od teh pogojev, boste morda potrebovali prilagoditev odmerka ali posebne teste

srčna bolezen

astmo, kronično obstruktivno pljučno bolezen (KOPB) ali druge težave z dihanjem; ali

če ste kdaj imeli možgansko kap.

Približno 3 dni, preden boste prejeli zdravilo Provenge, se vaše imunske celice zbirajo s postopkom, imenovanim levkafereza.

Med postopkom levkafereze se bodo imunske celice zbrale skozi majhno cev (kateter), ki je nameščena v veno v vsakem vašem rokah. Če se žile v rokah ne morejo uporabiti, se bo kateter postavil v žilo v vratu ali zgornjem prsnem košu.

Kateter za zbiranje celic je povezan s strojem, ki črpa svojo kri in ločuje vaše imunske celice iz drugih delov krvi.

Postopek zbiranja celic lahko traja do 4 ure, da se zaključi.

Zbrane imunske celice se nato zmešajo z zdravilom Provenge, ki vsebuje poseben protein, ki pomaga aktivirati imunske celice svojega telesa. Ko jih injiciramo nazaj v vaše, lahko aktivirane imunske celice “prepoznajo” in napadajo določene celice raka prostate.

Vaša pripravljena raztopina zdravila Provenge se injicira v veno skozi IV. To injiciranje boste prejeli v kliniki ali v bolnišnici približno 3 dni po postopku zbiranja celic. Zdravilo je treba dajati počasi, infundiranje IV pa traja približno 60 minut.

Vaš zdravnik bo določil vaš urnik za zbiranje celic in injiciranje zdravila. Sledite navodilom vašega zdravnika zelo previdno. Časovno obdobje zbiranja celic v zvezi z infuzijo Provenge je izredno pomembno. Če ste pozabili na infuzijo, vaša pripravljena infuzija ni mogoče uporabiti v prihodnosti.

Zdravilo se običajno daje v 3 odmerkih, razporejenih 2 tedna narazen. Upoštevajte navodila svojega zdravnika.

Pred infundiranjem boste prejeli peroralna zdravila, da boste preprečili nekatere neželene učinke.

Pokličite svojega zdravnika za navodila, če zamudite kakšen sestanek v zbirki celic ali časovni razpored za infundiranje zdravila Provenge.

Ker ta zdravilo daje zdravstveni delavec v zdravstvenem okolju, verjetno ne bo prišlo do prevelikega odmerka.

Upoštevajte navodila svojega zdravnika o morebitnih omejitvah za hrano, pijačo ali dejavnost.

Nekateri ljudje, ki so dobivali ingenijo, so imeli reakcijo na infuzijo (kadar se zdravilo injicira v veno). Povejte svojemu negovalcu takoj, če se počutite omotični, utrujeni ali slabši ali če imate vročino, mrzlico, bolečine v sklepih, hudo glavobol, zamegljen vid, bruhanje v ušesih, tesnoba, zmedenost, bruhanje, bolečine v prsnem košu, hitro ali neenakomerno bitje srca , sopenje, stiskanje v prsnem košu ali težave z dihanjem. Ti neželeni učinki se lahko pojavijo med injiciranjem zdravila Provenge ali v prvih 24 urah po infuziji.

Kako je podarjeno?

Poiščite nujno medicinsko pomoč, če imate katerega od teh znakov alergijske reakcije na zdravilo Provenge: panjev; težko dihanje; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla. Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate kak drug resen neželeni učinek, na primer

povišana telesna temperatura

pordelost, otekanje, utrujenost ali druge znake okužbe, kjer je bila vstavljena IV igla; ali

Znaki okužbe okoli žil, ki so jih vaše celice zbrale.

Manj resni neželeni stranski učinki lahko vključujejo

bolečine v hrbtu

blaga navzea

glavobol; ali

blage telesne bolečine.

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Lahko poročate o neželenih učinkih vladi pri vladi – 1088.

Povejte svojemu zdravniku, če uporabljate katerokoli zdravilo, ki oslabi vaš imunski sistem, na primer

druga zdravila proti raku

Kaj se zgodi, če zamudim odmerek?

steroidi (prednizon in drugi); ali

Kaj se zgodi, če preidem?

zdravila za preprečevanje zavrnitve presajenega organa.

Ta seznam ni popoln in lahko druga zdravila vplivajo na zdravilo Provenge. Povejte svojemu zdravniku o vseh zdravilih, ki jih uporabljate. To vključuje recept, brez recepta, vitamina in zeliščnih izdelkov. Ne začnite novega zdravila, ne da bi vam to sporočili zdravniku.

Kaj naj se izognem?

1.01.07 / 15.12.2010 2:06:26

Kategorija nosečnosti N Ni razvrščen

Neželeni stranski učinki

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Rak prostate Cepivo estradiol, Premarin, Lupron, Estrace, bikalutamid, Casodex, Taxotere, Xtandi, Zytiga, docetaksel, Zoladex, Eligard, Lupron Depot, leuprolid, abirateron, flutamid, Firmagon, Trelstar, enzalutamid, konjugirani estrogeni, triptorelin, goserelin, mitoksantron

Katere druge droge bodo vplivale na zdravilo Provenge?

Providence (sipuleucel-T)