qsymia

Qsymia vsebuje kombinacijo fentermina in topiramata v kapsuli s podaljšanim sproščanjem. Phentermine je zaviralec apetita, podoben amfetaminu. Topiramat je zdravilo za napad, imenovan tudi antikonvulziv.

Qsymia se uporablja skupaj z dieto in vadbo za zdravljenje debelosti. To zdravilo se včasih uporablja za zdravljenje debelosti, ki je lahko povezana z diabetesom, visokim holesterolom ali visokim krvnim tlakom.

Qsymia ne bo obravnaval teh osnovnih pogojev. Uporabljajte katerokoli drugo zdravilo, ki vam ga je predpisal zdravnik.

Ne uporabljajte zdravila Qsymia, če ste noseči. To zdravilo lahko povzroči napake pri okvari.

Če ste alergični na phentermine (Adipex-P, Oby-Cap, Suprenza, T-Diet, Zantryl) ali topiramat (Topamax), ne smete jemati zdravila Qsymia, ali če imate glavkom ali čezmerno aktivno ščitnico. Ne uporabljajte zdravila Qsymia, če ste v zadnjem času uporabili zaviralce MAO, kot so furazolidon (furokson), izokarboksazid (marplan), fenelzin (Nardil), razagilin (azilect), selegilin (Eldepril, Emsam, Zelapar) ali tranilcipromin (Parnate) 14 dni. Lahko se pojavi nevarnost medsebojnega delovanja zdravila, kar lahko povzroči resne neželene učinke.

Preden vzamete zdravilo Qsymia, povejte svojemu zdravniku, če imate visok krvni tlak, srčno bolezen, sladkorno bolezen, jetrno ali ledvično bolezen, nizko koncentracijo kalija v krvi ali če ste v zadnjih 6 mesecih imeli srčni napad ali kap.

Zdravilo Phentermine je lahko navadno oblikovanje in ga sme uporabljati samo oseba, za katero je bila predpisana. Zdravilo shranjujte na varnem mestu, kjer drugi ne morejo priti do njega. Ne prenehajte jemati zdravila Qsymia nenadoma, ali pa bi lahko imeli napad (konvulzije). Morda boste morali manj in manj uporabljati, preden popolnoma ustavite zdravilo. Če ste prenehali uporabljati zdravilo Qsymia, se posvetujte s svojim zdravnikom, kako se izogibati krčem.

Ne uporabljajte zdravila Qsymia, če ste v zadnjih 14 dneh uporabljali zaviralec MAO. Lahko se pojavi nevarno interakcija med zdravili. Zaviralci MAO vključujejo izokarboksazid, linezolid, metilensko modro injekcijo, fenelzin, rasagilin, selegilin, tranilcipromin in druge.

Zdravila Qsymia ne smete uporabljati, če ste alergični na fentermin ali topiramat ali če imate

glavkom

prekomerna aktivna ščitnica; ali

če ste noseči ali zanosite.

Če želite zagotoviti, da je zdravilo Qsymia varno za vas, povejte svojemu zdravniku, če ga imate

visok krvni tlak, srčne bolezni, težave s srčnim ritmom, kongestivno srčno popuščanje

zgodovina srčnega napada ali kapi

zgodovina depresije, duševne bolezni ali samomorilne misli

diabetes

bolezni ledvic (ali če ste na dializi)

zgodovina ledvičnih kamnov

bolezni jeter

napadi ali epilepsija

nizka mineralna gostota kosti; ali

če ste kdaj imeli metabolično acidozo (preveč kisline v krvi).

Ne uporabljajte, če ste noseči, in uporabljajte učinkovito kontracepcijo za preprečevanje nosečnosti med jemanjem zdravila Qsymia. To zdravilo lahko škoduje nerojenemu otroku ali povzroči okvare pri porodu. Izguba teže med nosečnostjo lahko škoduje tudi nerojenemu otroku, tudi če imate prekomerno telesno težo. Pred začetkom zdravljenja boste morda morali imeti negativen test nosečnosti.

Qsymia lahko povzroči nepravilno krvavitev vagine, medtem ko jemljete tablete za nadzor kontracepcije. To ne sme narediti tablete manj učinkovite pri preprečevanju nosečnosti.

Ni znano, ali zdravilo phentermine in topiramat prehaja v materino mleko ali če bi to lahko škodovalo doječemu otroku. Med uporabo tega zdravila ne smete dojiti.

Zdravilo Qsymia ni odobreno za uporabo pri mlajših od 18 let.

Zdravilo Qsymia jemljite, kot vam je predpisal zdravnik. Sledite vsem navodilom na receptu. Vaš zdravnik lahko občasno spremeni vaš odmerek, da bi zagotovil najboljše rezultate. Ne uporabljajte tega zdravila v večjih ali manjših količinah ali dlje, kot je priporočeno.

Phentermine je lahko navaden. Nikoli ne delite Qsymia z drugo osebo, še posebej z nekoga z zgodovino zlorabe drog ali zasvojenosti. Zdravilo shranjujte v kraju, kjer drugi ne morejo priti do njega. Prodaja ali dajanje tega zdravila je v nasprotju z zakonom.

Zdravilo Qsymia lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Ne zmehčajte, žvečite, zlomite ali odprite kapsulo s podaljšanim sproščanjem. Pogoltnite ga celoto.

Vsak dan pijte veliko vode, da preprečite dehidracijo ali ledvične kamne med jemanjem zdravila Qsymia. Med jemanjem tega zdravila lahko zlahka postanete dehidrirani, kar lahko povzroči zelo nizek krvni tlak ali resno elektrolitsko neravnovesje.

V prvih 12 tednih jemanja tega zdravila in prehrane z nizko kalorično vrednostjo morate izgubiti vsaj 3% vaše začetne teže. Povejte svojemu zdravniku, če po uporabi 12 tednov ne izgubite vsaj 3% vaše začetne teže.

Pogovorite se z zdravnikom, če se počutite zelo lačni in mislite, da zdravilo ne deluje pravilno. Zaužitje več zdravil ne bo učinkovitejše in lahko povzroči resne življenjsko nevarne neželene učinke.

Nenadoma ne smete prenehati uporabljati zdravila Qsymia ali pa bi lahko imeli napad (konvulzije). Upoštevajte navodila svojega zdravnika o zmanjšanju odmerka.

Shranjujte Qsymia pri sobni temperaturi, stran od vlage in toplote. Spremljajte količino zdravila, ki se uporablja v vsaki novi steklenički. Zdravilo Phentermine je zloraba zdravila in se morate zavedati, če kdo uporablja vaše zdravilo neustrezno ali brez recepta.

Običajni odmerek za odrasle Qsymia za hujšanje

– Začetni odmerek: vzemite eno kapsulo najnižjega odmerka (phentermine 3,75 mg / topiramat 23 mg podaljšanega sproščanja) peroralno enkrat na dan zjutraj v prvih 14 dneh; – Odmerek vzdrževanja: po 14 dneh vzemite eno kapsulo priporočenega odmerka (phentermine 7,5 mg / topiramat 46 mg podaljšanega sproščanja) peroralno enkrat na dan zjutraj; Komentarji; – Večjo izgubo je treba oceniti po 12 tednih s fentermine 7,5 mg / topiramatom 46 mg podaljšanim sproščanjem. Če pacient ni izgubil vsaj 3% izhodiščne telesne mase, je treba razmisliti o prekinitvi zdravljenja ali stopnjevanju odmerka, saj je malo verjetno, da bo bolnik dosegel in vzdrževal klinično pomembno hujšanje pri tem odmerku .; Uporaba: povezana z zmanjšano kalorično dieto in povečano telesno aktivnost za kronično uravnavanje telesne teže pri bolnikih z indeksom začetne telesne mase (BMI) 30 kg / m2 ali več (debelost) ali 27 kg / m2 ali več (prekomerna telesna teža) v prisotnost vsaj ene teže povezane komorbidnosti, kot so hipertenzija, diabetes mellitus tipa 2 ali dislipidemija.

Takoj, ko se spomnite, vzemite zamujeni odmerek. Preskusite zamujeni odmerek, če je čas za vaš naslednji načrtovani odmerek. Ne jemljite dodatnega zdravila, da bi nadomestili zamujeni odmerek.

Poiščite nujno zdravniško pomoč ali pokličite linijo pomoči za poškodbe na 1-800-222-1222. Preveliko odmerjanje zdravila Qsymia je lahko usodno.

Simptomi prevelikega odmerjanja lahko vključujejo zmedo, halucinacije, paniko, tresenje, slabost, bruhanje, drisko, krči v želodcu, nepravilen srčni utrip, hitro dihanje, napad (konvulzije) in nemiren občutek, ki mu sledi huda utrujenost.

Ketogene ali “ketozne” diete, ki imajo veliko maščob in imajo malo ogljikovih hidratov, lahko povečajo tveganje za ledvične kamne. Izogibajte se uporabi takšnih diet, medtem ko jemljete to zdravilo.

To zdravilo lahko povzroči zamegljen vid in lahko vpliva na vaše razmišljanje ali reakcije. Bodite previdni, če vozite ali storite karkoli, kar zahteva, da ste pozorni in da lahko vidite jasno.

Pitje alkohola s tem zdravilom lahko povzroči neželene učinke.

Ne jemljite drugih izdelkov za zmanjšanje telesne teže brez nasveta zdravnika.

Poiščite nujno medicinsko pomoč, če imate znake alergijske reakcije na Qsymia: panjev; težko dihanje; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla.

Poročajte o morebitnih novih ali poslabšanju simptomov, kot so: spremembe razpoloženja ali vedenja, tesnoba, napadi panike, težave s spanjem ali če se počutite impulzivne, razdražljive, razdražljive, sovražne, agresivne, nemirne, hiperaktivne (duševno ali fizično) depresijo, ali imajo misli o samomoru ali sami sebi škodijo.

Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate

udarjanje srčnega utripa ali plutenje v prsih (tudi če počivate)

nenadne težave z vidom, včasih z očesnimi bolečinami ali rdečico

težave pri koncentraciji, težave z govorjem ali pomnilnikom

napad (konvulzije)

občutek zelo žejen ali vroč, zmanjšano potenje, vroča in suha koža

nizek krvni sladkor – glavobol, lakota, šibkost, znojenje, razdražljivost, omotica ali občutek neumnosti

znaki metabolne acidoze – zmedenost, bruhanje, pomanjkanje energije, nepravilni bitji srca; ali

znaki ledvičnega kamna – bolečine na tvoji strani ali spodnjem delu hrbta, kri v urinu, boleče ali težko uriniranje.

Pogosti neželeni učinki Qsymia lahko vključujejo

omotica

zaprtje

odrevenelost ali občutek občutka

težave s spanjem (nespečnost); ali

suha usta, spremembe v vašem občutku okusa.

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Neželene učinke lahko poročate pri FDA pri 1-800-FDA-1088.

Če jemljete to zdravilo z drugimi zdravili, ki povzročajo zaspanost, lahko ta učinek poslabša. Posvetujte se s svojim zdravnikom, preden vzamete zdravilo Qsymia s tabletami za spanje, zdravilom za narkotična bolečina, mišicnim sproščačem ali zdravilom za anksioznost, depresijo ali epileptične napade.

Povejte svojemu zdravniku o vseh vaših trenutnih zdravilih in karkoli začnete ali prenehate uporabljati, še posebej

acetazolamid

metazolamid

zonisamid

valproinska kislina ali divalproeks natrij (Depakene ali Depakote)

kontracepcijske tablete; ali

diuretik ali “tabletke za vodo”.

Ta seznam ni popoln. Druga zdravila lahko sodelujejo s fentermine in topiramatom, vključno z zdravili na recept in brez recepta, vitamini in zeliščnimi izdelki. V tem vodniku za zdravljenje niso navedene vse možne interakcije.

Različica: 2.01. Datum revizije: 2015-02-16, 7:31:10 AM.