qdall kapsule z zapoznelim sproščanjem

Olajšanje simptomov zagona sinusov, tlaka v sinu, izcedek iz nosu, vodnih oči, srbenje nosu in grla ter kihanje zaradi zgornjih dihalnih okužb (npr. Prehladi), alergij in senene vročine. Lahko se uporablja tudi za druge pogoje, ki jih določi vaš zdravnik.

QDALL AR kapsule s podaljšanim sproščanjem so antihistaminiki. Deluje tako, da blokira delovanje histamina, kar pomaga zmanjšati simptome, kot so vodne oči in kihanje.

Takoj se obrnite na svojega zdravnika ali zdravstvenega delavca, če se karkoli od tega nanaša na vas.

Nekatere zdravstvene težave lahko vplivajo na QDALL AR kapsule s podaljšanim sproščanjem. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če imate kakšne zdravstvene težave, še posebej, če za vas velja kaj od naštetega

Nekateri zdravili lahko interagirajo s QDALL AR kapsulami s podaljšanim sproščanjem. Povejte svojemu zdravniku, če jemljete katerokoli drugo zdravilo, še posebej katero koli od naslednjih

To morda ni popoln seznam vseh interakcij, ki se lahko pojavijo. Vprašajte svojega zdravnika, če QDALL AR kapsule s podaljšanim sproščanjem lahko sodelujejo z drugimi zdravili, ki jih jemljete. Preden začnete, ustavite ali spremenite odmerek katerega koli zdravila, se obrnite na svojega ponudnika zdravstvenih storitev.

Uporabite QDALL AR kapsule s podaljšanim sproščanjem, kot vam je predpisal vaš zdravnik. Preverite etiketo na zdravilu za natančna navodila za odmerjanje.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca o morebitnih vprašanjih, kako uporabljati kapsule QDALL AR s podaljšanim sproščanjem.

Vsa zdravila lahko povzročijo neželene učinke, vendar mnogi ljudje nimajo nobenih ali manjših neželenih učinkov. Preverite s svojim zdravnikom, če kateri koli od teh najbolj skupnih neželenih učinkov vztraja ali postane moteč

Zaprtje; driska; omotica; zaspanost; suha usta, nos ali grlo; razburljivost; glavobol; izguba apetita; slabost; živčnost ali anksioznost; težave s spanjem; razdražen želodec; bruhanje; slabost.

Hude alergijske reakcije (izpuščaj, koprivnica, težko dihanje, tesnost v prsih, otekanje ust, obraza, ustnic ali jezika); težave pri uriniranju ali nezmožnosti uriniranja; hiter ali nepravilen srčni utrip; halucinacije; zasegi; huda omotičnost, omotičnost ali glavobol; tremor; težave s spanjem; spremembe vida.

To ni popoln seznam vseh neželenih učinkov, ki se lahko pojavijo. Če imate vprašanja o neželenih učinkih, se obrnite na svojega zdravstvenega delavca. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Če želite poročati o neželenih učinkih ustrezni agenciji, prosimo, preberite Priročnik za poročanje o težavah pri FDA.

Obrnite se na 1-800-222-1222 (ameriško združenje centrov za zastrupitve s poškodbami), vaš lokalni center za zastrupitve ali nujno sobo takoj. Simptomi lahko vključujejo zamegljen vid; zmedenost; halucinacije; zasegi; huda omotičnost, omotičnost ali glavobol; hudo dremavost; nenavadno hitro, počasno ali nepravilno bitje srca; bruhanje.

Shranite QDALL AR kapsule s podaljšanim sproščanjem pri sobni temperaturi med 59 in 86 stopinj F (15 in 30 stopinj C). Shranjujte stran od toplote, vlage in svetlobe. Ne shranjujte v kopalnici. Kapsule QDALL AR s podaljšanim sproščanjem hranite izven dosega otrok in stran od hišnih ljubljenčkov.

Te informacije se ne sme uporabljati za odločitev, ali naj jemljete kapsule QDALL AR s podaljšanim sproščanjem ali katero koli drugo zdravilo. Samo vaš zdravstveni delavec ima znanje in usposabljanje za odločitev, katera zdravila so prava za vas. Ti podatki ne potrjujejo nobenega zdravila kot varnega, učinkovitega ali odobrenega za zdravljenje vsakega bolnika ali zdravstvenega stanja. To je le kratek povzetek splošnih informacij o kapsulah s podaljšanim sproščanjem QDALL AR. Ne vsebuje vseh informacij o možnih uporabah, navodilih, opozorilih, previdnostnih ukrepih, interakcijah, neželenih učinkih ali tveganjih, ki se lahko pojavijo pri kapsulah s podaljšanim sproščanjem QDALL AR. Te informacije niso specifični zdravniški nasveti in ne nadomeščajo informacij, ki jih dobite od svojega zdravstvenega delavca. Za popolne informacije o tveganjih in koristih uporabe kapsul s podaljšanim sproščanjem QDALL AR se morate pogovoriti s svojim zdravstvenim delavcem.