pycnogenol: uporaba in tveganja

Pycnogenol je spojina naravnih kemikalij. Prihaja iz lubja evropskega borovega gozda.

Pycnogenol naj bi bil antioksidant, ki pomaga zaščititi celice pred poškodbami.

Dobra prehrana je pomembna v vseh življenjskih obdobjih. Vsi potrebujejo enaka hranila, vendar se potrebne količine razlikujejo glede na starost, in prehrana ne prinaša vedno vseh hranil, ki jih potrebujete od otroštva skozi vaše odraslo življenje.

Pycnogenol je registrirana blagovna znamka za francosko formulo. Aktivne sestavine v pycnogenolu lahko izvlečemo tudi iz drugih virov, vključno s kožo arašidov, semen grozdja in lubjem verižice.

Zdi se, da pycnogenol pomaga pri astmi in alergijah. Zgodnje raziskave kažejo, da se zdi, da je vsaj 5 tednov pred začetkom alergijske sezone zmanjšalo simptome.

V študiji o otrocih z astmo je pycnogenol pomagal izboljšati simptome. Prav tako je zmanjšala količino zdravil za astmo, ki so jih potrebovali.

Pycnogenol ima lahko koristi za zdravje srca in arterij. Zdi se, da znižuje krvni tlak in izboljša pretok krvi v noge. Zgodnje raziskave kažejo, da lahko tudi zaščiti pred boleznijo koronarne arterije in krvnimi strdki.

Obstaja dober dokaz, da pycnogenol pomaga pri poškodbah oči zaradi diabetesa.

Potrebno je več raziskav, da bi ugotovili, kako ta dodatek vpliva na vse te pogoje.

Pycnogenol lahko pomaga tudi pri drugih pogojih. Vključujejo

Potrebujemo več raziskav, da bi zagotovo vedeli, ali pycnogenol pomaga pri zdravljenju teh bolezni.

Optimalni odmerki pycnogenola niso bili določeni za nobeno stanje. Kakovost in aktivne sestavine v dodatkih se lahko zelo razlikujejo od proizvajalca do izdelovalca. Zaradi tega je zelo težko nastaviti standardni odmerek. Posvetujte se z zdravnikom.

Tradicionalno lahko ljudje pijejo pivo iz borovega lubja – bogato s pycnogenolom – kot zdravljenje.

Povejte svojemu zdravniku o morebitnih dodatkih, ki jih jemljete, tudi če so naravni. Na ta način lahko zdravnik preveri morebitne neželene učinke ali interakcije z zdravili.

Stranski učinki. Pycnogenol se zdi varen za uporabo pri odraslih do 6 mesecev. Lahko povzroči neželene učinke, kot so

Tveganja. Pycnogenol lahko stimulira imunski sistem. Zato morda ne bo varno za ljudi z imunskimi motnjami, kot so

Kateri hranilnik; Ali ste odsotni?