pulmicni distančnik

Uporablja se za Pulmicort Distancer

Terapevtski razred: Endokrini metabolni agent

Farmakološki razred: nadpoklicni glukokortikoid

Budezonidne tablete s podaljšanim sproščanjem se uporabljajo za pomoč pri aktiviranju blagega do zmernega ulceroznega kolitisa pod nadzorom (inducirajo remisijo).

To zdravilo je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije o starostnem odnosu na učinke budezonida pri pediatrični populaciji niso bile izvedene. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni. Ker budesonid lahko povzroči upočasnjeno rast pri otrocih, bi morali tisti, ki ga jemljejo dlje časa, redno meriti svojo težo in rast.

Pred uporabo Pulmicort Spacer

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejile uporabnost budezonida pri starejših. Vendar pa je pri starejših bolnikih večja verjetnost, da imajo težave z jetri, ledvicami ali srcem, ki so povezani s starostjo, kar lahko zahteva previdnost in prilagajanje odmerka pri bolnikih, ki prejemajo budezonid.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba tega zdravila pri katerikoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katero koli od naslednjih navedb lahko povzroči povečano tveganje za nekatere neželene učinke, v nekaterih primerih pa je lahko neizogibna. Če se uporablja skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete to zdravilo ali vam daje posebna navodila o uporabi hrane, alkohola ali tobaka.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Ta razdelek vsebuje informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo budezonid. Morda ni specifična za Pulmicort Spacer. Prosimo, pozorno preberite.

Zdravilo vzemite natančno po navodilu zdravnika. Ne vzemite več od tega, ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik. Prav tako ne prenehajte jemati tega zdravila, ne da bi se pri tem predhodno posvetovali s svojim zdravnikom.

To zdravilo je opremljeno s pacientovim informacijskim vložkom. Previdno preberite in sledite navodilom. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kapsule in tablete s podaljšanim sproščanjem pogoltnite celoto. Ne zlomite, zdrobite, žvečite ali odpirajte.

Zdravilo nadaljujte uporabljati za celoten čas zdravljenja, tudi če se počutite bolje po nekaj dneh. Ne zamudite nobenih odmerkov.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Pravilna uporaba budezonida

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik pri rednih obiskih preveri vaš napredek zaradi kakršnih koli težav ali neželenih učinkov, ki jih lahko povzroči to zdravilo.

Če se vaše stanje ne izboljša ali če se poslabša, se posvetujte s svojim zdravnikom.

To zdravilo lahko povzroči resno vrsto alergijske reakcije, imenovane anafilaksa. Anafilaksija zahteva takojšnjo zdravniško pomoč. Najresnejši znaki te reakcije so zelo hitro ali nepravilno dihanje, bruhanje za dihanje, piskanje ali omedlevica. Drugi znaki lahko vključujejo spremembe barve kože obraza, zelo hitro, toda nepravilno srčni utrip ali impulz, panjeve otekline na koži ter vnetje ali otekline vek ali oči. Če pride do teh neželenih učinkov, nemudoma poiščite nujno pomoč.

Uporaba preveč tega zdravila ali dolgotrajno uporabo zdravila lahko poveča tveganje za težave z nadledvično žlezo. Pogovorite se z zdravnikom, če med uporabo tega zdravila uporabljate več kot enega od teh simptomov: po temnejšem pojavu kože, driske, omotičnosti, omedlevice, izgube apetita, duševne depresije, slabosti, kožnega izpuščaja, nenavadnega utrujenosti ali šibkosti ali bruhanja .

Če jemljete drugo zdravilo za steroide in preklopite na zdravilo Uceris ™, najprej preverite zdravnika. To lahko poveča vašo možnost, da imajo steroidne odtegnitvene stranske učinke, kot so glavobol, izguba apetita, zamegljen vid, sprememba sposobnosti videti barve (zlasti modre ali rumene) ali bruhanje.

Med uporabo tega zdravila lahko olajšate okužbe. Izogibajte se ljudem, ki so bolni ali imajo okužbe. Takoj obvestite svojega zdravnika, če ste bili izpostavljeni nekomu z noricami ali ošpicami.

Previdnostni ukrepi Med uporabo Pulmicort Spacer

Prepričajte se, da vsak zdravnik ali zobozdravnik, ki vas zdravi, ve, da uporabljate to zdravilo. Morda boste morali prenehati uporabljati to zdravilo nekaj dni pred operacijo ali medicinskim testom.

Grenivke in sok grenivke lahko poveča učinke budezonida s povečanjem količine tega zdravila v telesu. Med jemanjem tega zdravila ne smete jesti grenivke ali piti sok grenivke.

Ne jemljite drugih zdravil, razen če se o njih pogovorite s svojim zdravnikom. To vključuje zdravila na recept ali brez recepta (zdravila brez recepta [OTC]) ter zeliščne ali vitaminske dodatke.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Neželeni učinki zdravila Pulmicort Spacer

budezonid

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Astma, vzdrževanje Symbicort, albuterol, flutikazon, montelukast, Singulair, Advair Diskus

Crohnova bolezen Humira, budesonid, azatioprin, hyoscyamine, Remicade, Lialda

Vnetna črevesna bolezen prednizon, deksametazon, hidrokortizon, budezonid, azatioprin, decadron

Crohnova bolezen, vzdrževanje Humira, metronidazol, flagil, budezonid, azatioprin, Remicade