psoriaza – kdaj poklicati zdravnika

Pokličite svojega zdravnika, če ga imate

Psoriaza na obrazu je drugačna kot na drugih delih telesa. Vaša koža je tanjša in je lahko bolj občutljiva na zdravljenje. Na tem področju stanje pogosto vpliva na vas; Obrvi; Koža med nosom in zgornjo stranjo; Zgornji listni list; Hairlin; Imate veliko možnosti za zdravljenje psoriaze na teh območjih. Tesno sodelujte s svojim zdravnikom in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

Zdravstveni delavci, ki lahko diagnosticirajo in zdravijo psoriazo, vključujejo

Pripraviti se na svoje imenovanje, kar najbolje izkoristite svoje imenovanje.

Simptomi luskavice. Zgodnje zdravljenje lahko pripomore, da se stanje poslabša. Za več informacij glejte Simptomi; Znaki razvoja bakterijske okužbe. Ti vključujejo; Povečana bolečina, oteklina, pordelost, občutljivost ali toplota; Rdeče proge, ki segajo od območja; Izpust gnjida; Povišana telesna temperatura 100 ° F (38 ° C) ali višja brez drugih vzrokov.

Imajo hudo in razširjeno luskavico in vaša koža je bolj razdražena ali vnetljiva kot običajno, še posebej, če imate drugo bolezen; Uporabljajo zdravila za luskavico in imajo resne neželene učinke, kot so bruhanje, krvava driska, mrzlica ali zvišana telesna temperatura.

Medicinske sestre; Zdravniški pomočniki; Zdravniki družinske medicine; Internists; Dermatologi; Revmatologi (če so vključeni sklepi).