psihoterapija za depresijo: medosebna in kognitivna vedenjska terapija

Trendi depresije

Psihoterapija je pogosto prva oblika zdravljenja, priporočena za depresijo. Za kratko besedo, ki jo imenujemo “terapija”, beseda psihoterapija dejansko vključuje različne tehnike zdravljenja. Med psihoterapijo se oseba z depresijo pogovori z licenciranim in usposobljenim strokovnjakom za duševno zdravje, ki mu pomaga prepoznati in delati z dejavniki, ki lahko povzročijo depresijo.

Oba sta težka bremena – težave s težo in depresija. Pogosto gre skupaj z roko v roki; Nekateri ljudje pridobijo težo, ko so depresivni. Drugi izgubijo težo, v nezdravo stopnjo; Kateri je prvi? In kako lahko razpletete povezavo med depresijo in telesno težo – še posebej, če vam je depresija slepila vašo energijo za spremembe? Evo, kar pravijo strokovnjaki, morate vedeti.

Psihoterapija pomaga ljudem z depresijo

Terapija se lahko daje v različnih oblikah, vključno z

Medtem ko je terapija mogoče storiti v različnih oblikah – kot so družina, skupina in posameznika – obstajajo tudi številni različni pristopi, ki jih lahko strokovnjaki za duševno zdravje potrebujejo za zagotovitev zdravljenja. Po pogovoru s pacientom o njihovi depresiji, se bo terapevt odločil, kateri pristop uporabiti na podlagi sumljivih dejavnikov, ki prispevajo k depresiji.

nov elektronski naslov za diagnosticiranje, zdravljenje in življenje z motnjo prehranjevanja