psihološka terapija za obvladovanje bolečin, povezanih s stresom

Trendi upravljanja bolečin

Ko ste v bolečini, je naraven občutek jezen, žalosten, brezupen in depresiven. Bolečina lahko spremeni vašo osebnost, moti spanje in moti vaše delo in odnose. Ampak, ni treba. Psihološko zdravljenje zagotavlja varno metodo, ki ni odvisna od drog, za zdravljenje bolečine neposredno z zmanjšanjem visokih fizioloških stresov, ki pogosto poslabšajo bolečino. Psihološko zdravljenje pomaga izboljšati posredne posledice bolečine, tako da vam pomaga naučiti, kako se spoprijeti s težavami, povezanimi z bolečino.

Najpogostejši psihološki tretmaji so

Nič ne traja večno, zlasti človeško telo. Desetletja upogibanja, dviganja, obračanja in zvijanja lahko resnično vzamejo svoj davek na vratu. Ob upoštevanju tega ponavljajočega se stresa ni presenetljivo, da bo približno dve tretjini ljudi doživelo bolečino v vratu v določenem trenutku svojega življenja; Bolezen materničnega diska presega le bolečino v vratu. Degenerativni proces lahko povzroči sevalne bolečine, pa tudi otrplost in šibkost v ramenih, roki in roki. To nelagodje in izguba mobilnosti …

Psihološko zdravljenje je mogoče upoštevati pri vseh intenzivnih in ponavljajočih se težavah z bolečino v povezavi z drugimi zdravili za zdravljenje bolečin. Vaša skupina za zdravstveno nego vam lahko pomaga, da se odločite, katere zdravljenje vam lahko ustreza.

VIR

Psihološko združenje.

Pogovorna terapija: Pogovorna terapija nudi podporo in svetovanje psihiatra ali psihologa; Sprostitveno usposabljanje: globoka sprostitev je povezana z zdravljenjem in zmanjševanjem bolečine; Stres managemen; Stres lahko poslabša bol. Obvladovanje stresa vam lahko pomaga razumeti razmerje med stresom in bolečino in vam nauči načine za zmanjšanje stresa in olajšanje bolečine; Usposabljanje za spretnosti za obvladovanje bolečin: z učenjem, kako prilagoditi svoje življenje bolečinam, lahko bistveno izboljšate kakovost življenja.