pruritus (pdqâ®): podporna oskrba [] – splošne informacije o pruritusu

Pruritus je srbeč občutek, ki povzroča, da želite praskati kožo. Pojavijo se lahko brez izpuščaj ali kožnih poškodb. To je simptom stanja ali bolezni. Pruritus lahko povzroči raka, zdravljenje raka in stanja, povezanih z rakom. Lahko ga povzroči tudi okužba, suha koža, reakcija na zdravilo ali bolezen ali stanje, ki ni rak.

Konoplja, znana tudi kot marihuana, je rastlina v številnih predelih sveta, ki proizvaja smolo, ki vsebuje spojine, imenovane kanabinoidi. Nekateri kanabinoidi so psihoaktivni (delujejo na možganih in spreminjajo razpoloženje ali zavest) (glej vprašanje 1); Uporaba konoplje za medicinske namene izvira iz antičnih časov (glej vprašanje 3); Z zveznim zakonom je uporaba, prodaja in posedovanje konoplje v Združenih državah prepovedana. Vendar pa vse več držav in okrožja Kolumbija …

Pruritus je lahko zelo neprijeten in praskanje lahko povzroči prekinitve kože, krvavitve in okužbe. Če se vaša koža srbi, naj vaš zdravnik ve, da ga je mogoče zdraviti in razbremeniti.

Te informacije pripravlja in zagotavlja Nationa; Cance; Inštitut (). Informacije v tej temi so se morda spremenile, odkar je bila napisana. Za najnovejše informacije se obrnite na Nationo; Cance; Inštitut preko internetne spletne strani na http: /; cancer.gov ali pokličite 1-800-4-CANCER.

 Informacije javnega značaja Nacionalnega instituta za raka