privigen (imunološko globulin), odmerjanje, neželeni učinki

Kaj je Privigen?

Privigen se uporablja kot nadomestno zdravljenje za primarno humoralno imunsko pomanjkljivost (PI). To vključuje, vendar ni omejeno na prirojeno agamaglobulinemijo, skupno spremenljivo imunsko pomanjkljivost (CVID), X-vezano agamaglobulinemijo, Wiskott-Aldrichov sindrom in hude kombinirane imunske pomanjkljivosti.

Zdravilo Privigen se uporablja tudi za zdravljenje bolnikov s kronično imunsko trombocitopenično purpuro (ITP) za povečanje števila trombocitov.

Zdravilo Privigen se lahko uporablja tudi za namene, ki niso navedeni v tem navodilu za uporabo.

Pomembna informacija

Privigen lahko povzroči nastajanje krvnih strdkov. Krvni strdek je lahko verjetnejši, če imate dejavnike tveganja, kot so bolezni srca, težave s cirkulacijo krvi, uporaba estrogena, zgodovina krvnih strdkov, če ste stari 65 let ali več, če ste bili ob progi ali če ste z uporabo katetra.

Ne uporabljajte zdravila Privigen in takoj pokličite svojega zdravnika, če imate

znaki krvnega strdka v možganih – nenadna otopelost ali šibkost (zlasti na eni strani telesa), nejasen govor, težave z vidom ali ravnotežjem

znaki krvnega strdka v srcu ali pljučih – bolečine v prsih, hitri srčni utrip, nenaden kašelj, piskanje, hitro dihanje, kašljanje krvi; ali

Pred uporabo zdravila Privigen?

znaki krvnega strdka v nogi – bolečina, oteklina, toplota ali pordelost v eni ali obeh nogah.

Zdravilo Privigen lahko poškoduje tudi ledvice, še posebej, če že imate ledvično bolezen ali če uporabljate tudi nekatera druga zdravila. Veliko drugih zdravil (vključno z nekaterimi zdravili brez recepta) je lahko škodljivo za ledvice.

Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate znake težave z ledvicami, kot so otekanje, hitro povečanje telesne mase in malo ali nič urjenja.

Med uporabo zdravila Privigen pijte veliko tekočine, da izboljšate pretok krvi in ​​pravilno vzdržujete ledvice.

Zdravila Privigen ne smete uporabljati, če ste kdaj imeli alergijsko reakcijo na imunski globulin ali če imate pomanjkanje imunskega globulina A (IgA) s protitelesi proti IgA.

Privigen lahko poškoduje vaše ledvice ali povzroča krvne strdke. Če želite zagotoviti, da je to zdravilo varno za vas, povejte svojemu zdravniku, če ga imate

bolezni srca, motenj krvnega obtoka ali motnje krvnih žil

anamneza možganske kapi ali krvnega strdka

če uporabljate estrogene (tablete za nadzorovanje rojstev ali nadomestno zdravljenje s hormoni)

bolezni ledvic

diabetes

resno okužbo, imenovano sepso

hiperproteinemija (preveč beljakovin v krvi)

paraproteinemija (nenormalni proteini v krvi)

če ste dehidrirani

če ste stari 65 let ali več

če ste zaradi hude bolezni ob progi ležali; ali

če uporabljate kateter.

državna nosečnostna kategorija C. Ni znano, ali bo Privigen škodil nerojenemu otroku. Povejte svojemu zdravniku, če ste noseči ali nameravate zanositi med uporabo tega zdravila.

Kako je dano zdravilo Privigen?

Glejte tudi: Opozorila za nosečnost in dojenje (podrobneje)

Ni znano, ali imunski globulin prehaja v materino mleko ali če lahko poškoduje dojenčka. Povejte svojemu zdravniku, če dojite otroka.

Privigen je izdelan iz človeške plazme (del krvi), ki lahko vsebuje viruse in druge povzročitelje infekcij. Donirana plazma se preizkuša in zdravi, da zmanjša tveganje, da vsebuje okužbo, vendar je še vedno majhna možnost, da bi lahko prenašala bolezen. Pogovorite se s svojim zdravnikom o tveganjih in koristih uporabe tega zdravila.

Privigen se injicira v veno skozi IV. Morda vam bo pokazal, kako uporabljati IV doma. Zdravila Privigen ne injicirajte sami, če ne v celoti razumete, kako dati injekcijo in pravilno odstraniti rabljene iglice, IV cevke in druge predmete, ki se uporabljajo za injiciranje zdravila.

Zdravila Privigen ne smemo injicirati v mišico ali pod kožo.

Zdravilo Privigen se običajno daje vsake 3 do 4 tedne. Vaš odmerni čas je lahko drugačen. Sledite vsem navodilom na receptu. Vaš zdravnik lahko občasno spremeni vaš odmerek, da bi zagotovil najboljše rezultate. Ne uporabljajte zdravila Privigen v večjih ali manjših količinah ali dlje, kot je priporočeno.

Ne uporabljajte zdravila Privigen, če je spremenila barve ali ima delce v njej. Pokličite svojega farmacevta za novo zdravilo. Odtegnite vsa neuporabljena zdravila, ki ostanejo po injiciranju vašega odmerka.

Vsako enkratno iglo uporabite samo enkrat. Vrzite uporabljene igle v zabojniku, ki preprečuje prebadanje (vprašajte svojega farmacevta, kamor ga lahko dobite in kako ga odstraniti). Ta posoda hranite izven dosega otrok in hišnih ljubljenčkov.

Med uporabo zdravila Privigen boste morda potrebovali pogoste krvne preiskave. Prav tako je treba preveriti delovanje ledvic.

To zdravilo lahko povzroči nenavadne rezultate z določenimi zdravniškimi testi. Povejte zdravniku, ki vas zdravi, da uporabljate zdravilo Privigen.

Zdravilo Privigen lahko shranjujete pri sobni temperaturi (do 25 ° C [77 ° F] do 36 mesecev, kar je označeno z datumom poteka, natisnjenim na nalepki na zunanji ovojnini in na viali. Privigen shranite v originalni škatli, da jo zaščitite pred svetlobo Upoštevajte navodila za shranjevanje na vaši recepti ali vprašajte svojega farmacevta, če imate vprašanja o shranjevanju zdravila. Zdravila ne smete zamrzniti.

Pokličite svojega zdravnika, če boste zamudili odmerek tega zdravila.

Kaj se zgodi, če zamudim odmerek?

Kaj se zgodi, če preidem?

Med uporabo zdravila Privigen ne prejemajte “živega” cepiva. Cepivo morda ne bo delovalo prav tako v tem času in vas morda ne bo popolnoma zaščitilo pred boleznimi. Živa cepiva vključujejo ošpice, mumps, rdečke (MMR), rotavirus, tifus, rumeno mrzlico, norice (norice), zoster (skodle) in cepivo proti gripi.

Poiščite nujno medicinsko pomoč, če imate katerega od teh znakov alergijske reakcije na zdravilo Privigen: panjev; piskanje, težko dihanje; omotičnost, občutek, da bi se lahko izognili; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla.

Kaj naj se izognem?

Ne uporabljajte zdravila Privigen in takoj pokličite svojega zdravnika, če imate

znaki krvnega strdka v možganih – nenadna otopelost ali šibkost (zlasti na eni strani telesa), nejasen govor, težave z vidom ali ravnotežjem

znaki krvnega strdka v srcu ali pljučih – bolečine v prsnem košu, hitro srčni utrip, nenaden kašelj, piskanje, hitro dihanje, kašljanje krvi

Privigen stranski učinki

znaki krvnega strdka v nogi – bolečina, oteklina, toplota ali pordelost v eni ali obeh nogah

znaki težave z ledvicami – otekanje, hitro povečanje telesne mase in malo ali nič urina

težave z jetri – hiter srčni utrip, temen urin, zlatenica (porumenelost kože ali oči)

težave s pljuči – bolečine v prsih, težave z dihanjem, modre ustnice, bledo ali modre barve v prstih ali prstih; ali

znaki nove okužbe – visoka vročina, simptomi gripe, rane v ustih, hudo glavobol, togost vratu, povečana občutljivost na svetlobo, slabost in bruhanje.

Pogosti neželeni stranski učinki lahko vključujejo

blago glavobol

omotica

utrujen občutek

bolečine v hrbtu, mišični krči

manjša bolečina v prsnem košu; ali

rdečica (toplota, rdečina ali prstni občutek).

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Lahko poročate o neželenih učinkih vladi pri vladi – 1088.

Privigen lahko poškoduje vaše ledvice. Ta učinek se poveča, če uporabljate tudi nekatera druga zdravila, vključno z: protivirusnimi zdravili, kemoterapijo, injekcijskimi antibiotiki, medicino za črevesne motnje, zdravilom za preprečevanje zavrnitve presadka organov, zdravilom za osteoporozo injekcijo in nekaterimi zdravili proti bolečinam ali artritisu (vključno z aspirinom, Tylenolom, Advilom , in Aleve).

Druga zdravila lahko medsebojno vplivajo na zdravilo Privigen, vključno z zdravili na recept in brez recepta, vitamini in zeliščnimi izdelki. Vsem vašim zdravstvenim delavcem povejte o vseh zdravilih, ki jih uporabljate, in o vsakem zdravilu, ki ga začnete ali prenehate uporabljati.

5.01.2013-11-14, 9:55:16 AM.

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Avtoimunska nevtropenija intravenozni imunski globulin, Octagam, Flebogamma, Gammaplex, Gammar-P I.V., Gammagard S / D

Kronična limfocitna levkemija Rituksan, rituksimab, ciklofosfamid, cytoksan, imbruvica, ibrutinib

Katere druge droge bodo vplivale na zdravilo Privigen?

Sindrom primarne imunodeficience Gammagard, intravenski imunski globulin, Gamunex, Hizentra, Hyqvia, Octagam

Evanov sindrom deksametazon, decadron, intravenski imunski globulin, Gamunex, deksazon

Privigen (intravenski imunski globulin)