priprava prehepatije za sestanek

Če menite, da imate morda predihtrozo ali visok krvni tlak, se obrnite na svojega družinskega zdravnika ali zdravstvenega delavca, da preverite krvni tlak.

Za preverjanje krvnega tlaka niso potrebni nobeni posebni preparati. Morda boste želeli nositi majico s kratkimi rokavi do vašega sestanka, tako da se lahko krvni tlak pravilno prilega roki. Pred testom se boste morda želeli izogniti kofeinskim jedem in pijačam. Morda boste želeli uporabiti stranišče, preden boste merili krvni tlak.

Ker lahko nekatera zdravila – kot so zdravila brez recepta, zdravila za bolečino, antidepresivi, tablete za nadzor nad rojstvom in druge – zvišajo krvni tlak, bi bilo morda dobra ideja za pripravo seznama zdravil in dodatkov, ki jih jemljete na zdravnika imenovanje. Ne prenehajte jemati nobenih zdravil na recept, za katere menite, da lahko vplivajo na vaš krvni tlak, ne da bi vam svetovali zdravniki.

Ker so sestanki lahko kratek in ker pogosto se veliko razpravlja, je dobro, da ste dobro pripravljeni za sestanek. Tukaj je nekaj informacij, ki vam bodo pomagale pripraviti na sestanek in kaj pričakovati od svojega zdravnika.

Kaj lahko narediš

Kaj pričakovati od svojega zdravnika

Vaš čas s svojim zdravnikom je omejen, zato pripravljanje seznama vprašanj pred časom vam bo pomagalo kar najbolje izkoristiti svoj čas. Navedite vaša vprašanja od najpomembnejših do najmanj pomembnih, če zmanjka časa. Za predhodno hipertenzijo, nekatera osnovna vprašanja, ki jih morate vprašati svojega zdravnika, vključujejo

Poleg vprašanj, ki ste jih pripravili vprašati svojega zdravnika, nemudoma postavite vprašanja med vašim sestankom kadar koli ne razumete.

Kaj lahko storite v tem času?

Vaš zdravnik vam bo verjetno postavil več vprašanj. Biti pripravljen odgovoriti jim lahko rezervira čas, da preide na vse točke, na katere želite več časa preživeti. Vaš zdravnik bo morda vprašal

Nikoli ni prezgodaj, da bi spremenili zdrav način življenja, kot je opustitev kajenja, jesti zdravo hrano in postala bolj fizično aktivna. To so primarne linije obrambe pred visokim krvnim tlakom in njegovimi zapleti, vključno s srčnim infarktom in možgansko kapjo.