priprava na sestanek – glavoboli pri otrocih

Kaj lahko narediš

Kaj pričakovati od svojega zdravnika

Običajno se dogovorite za sestanek s svojim družinskim zdravnikom ali otrokovim pediaterom. Odvisno od pogostosti in resnosti simptomov vašega otroka vam lahko pošljete zdravnika, ki je specializiran za bolezni možganov in živčevja (nevrološki).

Tukaj je informacije, ki vam bodo pomagale, da se pripravite na sestanek vašega otroka in da boste vedeli, kaj pričakovati od zdravnika.

Za glavobole pri otrocih spadajo nekatera osnovna vprašanja, ki jih morate vprašati svojega zdravnika

Vaš zdravnik vam bo verjetno postavil več vprašanj, vključno z

Kaj lahko storite v tem času?

Dokler ne vidite otrokovega zdravnika, če ima vaš otrok glavobol, na otrokovo čelo postavite kul, mokro krpo in ga spodbudite, naj počiva v temni, tihi sobi.

Razmislite o tem, da boste olajšali simptome svojega zdravljenja z zdravili, kot so acetaminophen (Tylenol, drugi) ali ibuprofen (Advil, otroški Motrin, drugi).

Bodite previdni pri dajanju aspirina otrokom ali najstnikom. Čeprav je aspirin odobren za uporabo pri otrocih, starejših od 2 let, se otroci in najstniki, ki se zdravijo z noricami ali gripi podobnimi simptomi, nikoli ne smejo jemati aspirina.

To je zato, ker je bil aspirin povezan s Reyeovim sindromom, redkim, a potencialno življenjsko ogrožujočim stanjem pri teh otrocih. Če imate težave, se pogovorite s svojim zdravnikom.