preprečevanje visokega krvnega tlaka

Zdravi življenjski navad, pravilna uporaba zdravil in redna zdravstvena oskrba lahko preprečijo visok krvni tlak ali njegove zaplete.

Z zdravimi življenjskimi navadami lahko preprečimo nastanek visokega krvnega tlaka. Pomembno je, da redno preverjate krvni tlak. Otrokom je treba preveriti krvni tlak, ki se začne s 3 leti starosti. Če se odkrije predhodno krvavitev, ga je treba vzeti resno, da ne pride do visokega krvnega tlaka.

Če ste diagnosticirani z visokim krvnim tlakom, je pomembno, da dobite redno zdravstveno oskrbo in upoštevate predpisani načrt zdravljenja, ki bo vključeval priporočila navadnega načina življenja in morda zdravila. Ne le, da lahko zdrave življenjske navade preprečijo nastanek visokega krvnega tlaka, vendar lahko preobremenijo prehypertenzijo in pomagajo nadzorovati obstoječi visok krvni tlak ali preprečevati zaplete in dolgoročne težave, povezane s tem pogojem, kot so koronarna srčna bolezen, možganska kap ali bolezen ledvic.

Preprečevanje nastanka visokega krvnega tlaka

Preprečevanje visokega krvnega tlaka ali zaplete

Vsaka ženska ima zgodbo povedati in moč, da ukrepa, da bi zaščitila zdravje srca. Delite svojo zgodbo z drugimi ženskami na Facebooku.

Kampanja Srčna resnica ponuja vrsto javnih zdravstvenih virov, ki bi ženskam in zdravstvenim delavcem pomagali pri izobraževanju ženskih bolezni srca.