preprečevanje raka prostate (pdqto): preprečevanje [] – glede na ta povzetek pdq

Namen tega povzetka

Preprečevanje raka je ukrepanje za zmanjšanje možnosti za nastanek raka. S preprečevanjem raka se število novih primerov raka v skupini ali populaciji zmanjša. Upamo, da bo to zmanjšalo število smrtnih primerov zaradi raka; Da bi preprečili nastanek novih vrst raka, znanstveniki gledajo na dejavnike tveganja in zaščitne dejavnike. Vse, kar poveča možnost za razvoj raka, se imenuje faktor tveganja za raka, vse, kar zmanjšuje možnost za razvoj raka, se imenuje rakav zaščitni …

Pregledovalci in posodobitve

Ta povzetek redno pregleduje in po potrebi posodobi uredniški odbor PDQ Screening and Prevention, ki je uredno neodvisen od Nacionalnega instituta za raka (). Povzetek izraža neodvisen pregled literature in ne predstavlja izjave o politiki ali nacionalnega instituta za zdravje (NIH).

Člani odbora pregledajo nedavno objavljene članke vsak mesec, da bi ugotovili, ali mora izdelek

Spremembe povzetkov potekajo s soglasnim postopkom, v katerem člani odbora ocenjujejo trdnost dokazov v objavljenih člankih in določajo, kako naj se člen vključi v povzetek.

Vse pripombe ali vprašanja o vsebini povzetka je treba poslati na Cancer.gov preko kontaktne obrazce spletne strani. Ne dotikajte se posameznih članov odbora z vprašanji ali komentarji o povzetkih. Člani odbora se ne bodo odzvali na posamezne poizvedbe.

Raven dokazov

Nekatere referenčne navedbe v tem povzetku spremlja oznaka ravni dokazov. Namen teh oznak je pomagati bralcem oceniti trdnost dokazov, ki podpirajo uporabo posebnih posegov ali pristopov. Urejevalni odbor PDQ Screening and Prevention uporablja oblikovni sistem za razvrščanje dokazov pri razvijanju oznak na ravni dokazov.

Dovoljenje za uporabo tega povzetka

PDQ je zaščitena blagovna znamka. Čeprav se vsebina dokumentov PDQ lahko prosto uporablja kot besedilo, je ni mogoče opredeliti kot povzetek informacij o raku PDQ, razen če je v celoti predstavljen in se redno posodablja. Avtorju pa bi bilo dovoljeno, da napiše stavko, kot je »Povzetek informacij o raku PDQ« o preprečevanju raka dojke navaja tveganja kratko: [vključi izvleček iz povzetka]. «