pregled po zdravljenju depresije po porodu

O vaših simptomih se pogovorite s svojim zdravnikom, skupaj pa se lahko odločite, kakšen način zdravljenja je pravi za vas.

Kljub dejstvu, da je postpartalna depresija že dolgo znana, mnogi strokovnjaki verjamejo, da niso pravilno diagnosticirani. Ker rastejo znanje o depresiji po porodu, več zdravstvenih delavcev iščejo dejavnike tveganja pri svojih bolnikih že ob prvem obisku pri prenatalni oskrbi. Če je ženska ogrožena, lahko njen zdravstveni delavec ves čas nosečnosti oceni njeno razpoloženje. Ko se ženska rodi, mora ona in tiste, ki so blizu nje, opazovati znake in simptome depresije. Njeno zdravje …

Ženam z zmerno do hudo poporodno depresijo svetujemo, da združijo svetovanje z antidepresivnimi zdravili. Ženske z blago depresijo bodo verjetno koristile samo svetovanje.

Prav tako lahko koristite

Svetovanje za vas in za vašega partnerja. Svetovanje vam lahko nudi čustveno podporo in pomoč pri reševanju problemov in določanju ciljev. Za več informacij glejte Druga obravnava; Antidepresivna zdravila. Za večino žensk olajša simptome postpartalne depresije. Za več informacij glejte Medikacije.

Antidepresivi se običajno uporabljajo 6 mesecev ali več, najprej za zdravljenje postpartalne depresije in nato za preprečevanje ponovitve simptomov.

Da se prepreči ponoven pojav, vam bo zdravnik morda priporočil, da jemljete zdravilo še eno leto, preden ga razmislite o izostanku. Ženske, ki so imele več napadov depresije, bodo morda dolgo časa potrebovale zdravilo.

Pomočnik s krajšim delovnim časom ali pomočnik matere s polnim delovnim časom; Starševski trening ali razredi za masažo dojenčkov, za krepitev pritrditve mater-baby.