preeklampsija in eklampsija: dejavniki tveganja, znaki in simptomi ter zdravljenje

Predklamptzija, ki se prej imenuje toksemija, je pogoj, da se razvijejo nosečnice. To je zaznamovan z visokim krvnim tlakom pri ženskah, ki prej niso imeli visokega krvnega tlaka. Predklamptične ženske bodo imele visoko vsebnost beljakovin v urinu, pogosto pa imajo tudi otekanje v nogah, nogah in rokah. Ta bolezen se običajno pojavlja pozno v nosečnosti, običajno po 20 tednih, čeprav se lahko zgodi prej.

Ni mogoče pozdraviti preeklampsije, in to je lahko strašna možnost za mame. Ampak pomagate se zaščititi z učenjem simptomov preeklampsije in s svojim zdravnikom, ki redno skrbi za prenatalno nego. Ko je preeklampsija ujeta zgodaj, je lažje upravljati.

Točni vzroki za preeklampsijo in eklampsijo – rezultat placente, ki ne deluje pravilno – niso znani, čeprav nekateri raziskovalci menijo, da so možni vzroki slabe prehrane ali visoke telesne maščobe. Lahko bi bili povezani z nezadostnim pretokom krvi v maternico. Tudi vloga ima genetika.

Preeklampsijo se najpogosteje pojavlja pri nosečnicah prvič, pri nosečnicah in pri ženskah nad 40 let. Medtem ko je opredeljeno, da se pojavijo pri ženskah, nikoli prej niso imeli visokega krvnega tlaka, drugi dejavniki tveganja vključujejo

Nasveti za Relie Relief; Zdrava diapering: osnovna; Zobni obiski za nosečnice

Poleg otekanja, beljakovin v urinu in visokega krvnega tlaka lahko simptomi preeklampsije vključujejo tudi

Takoj bi morali skrbeti, če imate

Imate lahko tudi preeklampsijo in nimate simptomov. Zato je tako pomembno, da se posvetujete s svojim zdravnikom za redne preglede krvnega tlaka in testov urina.

Zdravi recepti Minus Heartbur; Zaščitite svojo družino pred vetrovi; Okoliščen zaradi inkontinence?