preeklampsija: ali lahko zmanjšam tveganje?

Vaš zdravnik vam je morda rekel, da imate večje tveganje za preeklampsijo. Samo zvok te besede je lahko zastrašujoč. Ampak s svojim zdravnikom pomagajte, da se z njim ukvarjate s tem tveganjem.

Znano tudi kot toksemija, se preeklampsija pojavi, če se vaš krvni tlak zvišuje nad 140/90 po 20. tednu vaše nosečnosti in imate beljakovine v urinu zaradi stresa na ledvicah.

To stanje bi lahko resno škodilo vam in vašim otrokom. Če ne prejemate zdravljenja, lahko škoduje možganom, ledvam in jetri. Razvijete lahko tudi eklampsijo, ki lahko ogrozi življenje.

To lahko olajša vaš um, da veste, da lahko močno zmanjšate tveganje za preeklampsijo, tako da gredo na vse vaše prenatalne sestanke. Pravzaprav večina nosečnic, ki imajo preeklampsijo, imajo zdrave otroke.

Nasveti za Relie Relief; Zdrava diapering: osnovna; Zobni obiski za nosečnice

Naučite se, zakaj ste ogroženi in kaj lahko storite, da imate najvarnejšo nosečnost.

Preeklampsija vpliva na do 8% nosečnosti.

Tveganje za razvoj preeklampsije je večje, če imate zgodovino

Prav tako imate povečano tveganje, če ste

Ne morete preprečiti preeklampsije, vendar zdravniki raziskujejo načine, kako to preprečiti. V eni študiji je razvidno, da je jedilna prehrana, ki vsebuje aminokislino L-arginin in antioksidativne vitamine, znižala tveganje za preeklampsijo pri ženskah z visokim tveganjem. Druga študija kaže, da imajo prekomerne telesne mase ali debele ženske, ki so med nosečnostjo pridobili manj kot 15 kilogramov, manjše tveganje za preeklampsijo. Bodite prepričani, da o tem razpravljate s svojim zdravnikom, preden spremenite.

Če upoštevate naslednje korake, lahko zmanjšate tveganje resnih težav, povezanih s preeklampsiji. Če ostaneš na vrhu simptomov, lahko tudi svojega zdravnika opozorite, da potrebuje zgodnjo dostavo.

Zdravi recepti Minus Heartbur; Zaščitite svojo družino pred vetrovi; Okoliščen zaradi inkontinence?