predklinično raziskovanje cvv cepiva

Preden se kandidat za cepivo testira pri ljudeh, ga je treba najprej oceniti glede varnosti in učinkovitosti pri živalskih modelih. Študije z uporabo živalskih modelov so bile ključnega pomena pri določanju mehanizmov bolezni, napovedi sproščanja bolezni ter razvijanju zdravljenja in diagnostičnih testov. Težko je preučevati HIV, ker virus izključno okuži in povzroča bolezen pri ljudeh. Zato ni idealnega živalskega modela, ki lahko posnema naravno zgodovino in patogenezo HIV / aidsa v človeškem telesu.

Znanstveniki uporabljajo mačje opice, okužene z virusom imunodeficience simian (SIV), virusom, ki je tesno povezan s HIV, kot podoben živalski model. Ta model je uporaben zato, ker SIV v makakih sledi bolezni, ki je podobna virusu HIV pri ljudeh. Macaques se uporabljajo za ocenjevanje cepiv, ki so zelo podobni tistim, ki se razvijajo za ljudi. To zagotavlja nekaj opozoril na varnost in potencialno učinkovitost kandidata za cepivo. Poleg nehumanih primatov raziskovalci napredujejo pri razvoju modelov miši, ki se jih lahko uporablja v prihodnosti za ocenjevanje kandidatov za cepivo proti virusu HIV. Podatki iz živalskih modelov zagotavljajo koristne informacije (npr. Varnost, potencialno učinkovitost), ki lahko vodijo znanstvenike o tem, ali je treba kandidat za cepivo premakniti v humana klinična preskušanja.

Leta 2011 je vlada prejela dve štipendiji preko Konzorcije za raziskovanje cepiv proti aidsu v nehumanih primatih, da bi povečali naše razumevanje modelov nehumanega primata. S tem programom Univerza Emory v Atlanti, Georgia in Beth Israel Deaconess Medical Center, del Univerze Harvard v Bostonu, Massachusets, izvajajo raziskave za razumevanje dogodkov, ki se zgodijo v najzgodnejših stopnjah okužbe s SIV in kako se lahko ti dogodki blokirani ali posredovani s cepivi povzročeni imunski odzivi.

S pogodbenim mehanizmom, zdravje podpira enote za vrednotenje cepiva Simian (SVEUs), ki služijo kot vir za vrednotenje obetavnih cepiv SIV in HIV v nehumanih primatih v podporo razvoju cepiva proti virusu HIV. Vlada sprejema predloge preiskovalcev za študije o cepivih, ki se, če so odobreni, izvajajo na enem od spletnih mest SVEU.

Poleg tega vlada financira številne druge raziskovalne programe, kot so raziskave o cepivu proti virusu HIV in oblikovanje, ki nadalje razvija preventivno cepivo proti aidsu, Centre za imunologijo cepiva proti virusu HIV / aidsu in odkrivanje imunogena (CHAVI-ID ) in Inovativno odkrivanje cepiv proti virusu HIV (IHVD). CHAVI-ID, s podeljevanjem nagrade Duke University in raziskovalnemu inštitutu Scripps, je velik večkomponentni raziskovalni konzorcij, ki se financira za pospešitev razvoja cepiva proti virusu HIV. Ti konzorciji opravljajo temeljne raziskave o tem, kako bi okužbo z virusom HIV morda preprečili, da bi hitro prenesli novo znanje v resnično nove pristope imunizacije, ki bodo spodbudili široko zaščito. Prav tako izvajajo dokazno-konceptne študije pri nehumanih primatih svojih novih kandidatov za cepivo, preden jih pripravijo na klinične študije o človeški populaciji, ki jih izvajajo mreža za testiranje cepiv proti virusu HIV in druga raziskovalna sodelavca pri cepivih. Program IHVD podpira inovativne raziskave, ki lahko privedejo do odkrivanja, oblikovanja in razvoja učinkovitega cepiva proti virusu HIV. –