pp-cap

Ne predpisujte propoksifena za bolnike, ki so samomorilne ali odvisne od motenj. Predpisati propoxyphene previdno pri bolnikih, ki jemljejo pomirjevala ali antidepresive, in bolnike, ki uporabljajo preveč alkohola. Bolniki ne smejo presegati priporočenega odmerka in vnos alkohola je treba omejiti. Produkti proksioksena v prekomernih odmerkih, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi zaviralci CNS, vključno z alkoholom, so glavni vzrok smrti zaradi drog.

Ne predpisujte propoksifena za bolnike, ki so samomorilne ali odvisne od motenj. Predpisati propoxyphene previdno pri bolnikih, ki jemljejo pomirjevala ali antidepresive, in bolnike, ki uporabljajo preveč alkohola. Bolniki ne smejo presegati priporočenega odmerka in vnos alkohola je treba omejiti. Produkti proksioksena v prekomernih odmerkih, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi zaviralci CNS, vključno z alkoholom, so glavni vzrok smrti zaradi drog.

Uporablja se za Pp-Cap

Terapevtski razred: analgetik

Kemijski razred: opioid

Ko se propoksifen uporablja dlje časa, lahko postane navaden, povzroča duševno ali fizično odvisnost. Vendar pa ljudje, ki imajo stalno bolečino, ne smejo dovoliti strahu pred odvisnostjo, da bi jim preprečili uporabo narkotikov, da bi ublažili bolečino. Mentalna odvisnost (zasvojenost) ni verjetna, če se za ta namen uporabijo narkotiki. Fizična odvisnost lahko povzroči odtegnitvene neželene učinke, če se zdravljenje nenadoma ustavi. Vendar pa se lahko hude neželene učinke pri odtegnitvi običajno preprečijo s postopnim zmanjševanjem odmerka v času, preden se zdravljenje popolnoma ustavi.

Izdelki, ki vsebujejo propoxyphen, so bili umaknjeni z ameriškega trga od 19. novembra 2010.

To zdravilo je bilo na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Pred uporabo Pp-Cap

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije o starostnem odnosu na učinke propoksifena pri pediatrični populaciji niso bile izvedene. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Ustrezne študije, ki so bile doslej izvedene, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejevale uporabnost propoxyfena pri starejših. Vendar pa je pri starejših bolnikih večja verjetnost, da imajo težave z jetri, ledvicami ali srcem, ki so povezani s starostjo, kar lahko zahteva previdnost in prilagajanje odmerka pri bolnikih, ki prejemajo propoxyfen.

Študije pri ženskah kažejo, da to zdravilo predstavlja minimalno tveganje za dojenčka, kadar se uporablja med dojenjem.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba tega zdravila pri katerikoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo propoxyfen. To morda ni specifično za Pp-Cap. Prosimo, pozorno preberite.

Zdravilo vzemite le, če vam bo naročil zdravnik. Ne vzemite več od tega, ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik. To je še posebej pomembno za starejše bolnike, ki so lahko bolj občutljivi na učinke zdravil za bolečino. Če se preveč tega zdravila vzame dolgo časa, lahko postane navadna (povzroča duševno ali fizično odvisnost).

To zdravilo naj vsebuje zdravilo za zdravljenje. Previdno preberite in upoštevajte ta navodila. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Pravilna uporaba propoksifena

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Vrzite katerokoli neuporabljeno zdravilo tako, da ga mešate z uporabljenimi kavnimi odpadki ali koščkom in ga položite v zaprto vrečko, prazno posodo ali posodo.

Zelo pomembno je, da zdravnik preveri vaš napredek med jemanjem tega zdravila. To bo vašemu zdravniku omogočilo, da ugotovi, ali zdravilo pravilno deluje in da se odločite, ali ga morate še naprej vzeti.

Najprej se pogovorite s svojim zdravnikom, preden prenehate jemati to zdravilo in se spreminjate v drugo zdravilo za bolečino.

To zdravilo lahko povzroči spremembe srčnih ritmov, kot so razmere, imenovane PR, QRS in podaljšanje QT. To lahko spremeni način srčnega utripa in povzroči omedlevico, omotico, omotico ali resne neželene učinke pri nekaterih bolnikih. Takoj se obrnite na svojega zdravnika, če imate kakršnekoli simptome težav s srčnim ritmom, kot so hitri, udarci ali nepravilni bitji srca.

To zdravilo bo pripomoglo k učinku alkohola in drugih depresivov na zdravilo CNS (zdravila, ki lahko povzročijo zaspanost ali manj opozarjanja). Nekateri primeri depresivov za CNS so antihistaminiki ali zdravila za alergije ali prehladi, pomirjevala, pomirjevala ali zdravila za spanje, druga zdravila na recept ali narkotike na receptu, zdravila za epileptične napade ali barbiturate, mišične relaksante ali anestetike, vključno z nekaterimi zobnimi anestetiki. Posvetujte se s svojim zdravnikom, preden vzamete katerokoli drugo zdravilo, navedeno zgoraj, medtem ko uporabljate to zdravilo.

To zdravilo je lahko navadno navzoče. Če menite, da zdravilo tudi ne deluje, ne uporabljajte več od predpisanega odmerka.

Previdnost pri uporabi Pp-Cap

Omotičnost, omotičnost ali omedlevica se lahko pojavi, ko nenadoma vstanete iz ležišča ali sedeža. Pridobivanje počasi lahko pripomore k zmanjšanju te težave. Prav tako lahko dolgo časa leži lajšanje vrtoglavice ali omotičnosti.

To zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost ali omotico. Poskrbite, da boste znali reagirati na to zdravilo, preden vozite, uporabite stroje ali storite kaj drugega, kar bi lahko bilo nevarno, če ste omotični ali ne.

Uporaba narkotikov za dolgo časa lahko povzroči hudo zaprtje. Da bi to preprečili, vam lahko zdravnik naroči, da vzamete odvajala, pijete veliko tekočine ali povečate količino vlaken v vaši prehrani. Bodite pozorni, da pozorno sledite navodilom, ker lahko nadaljevanje zaprtja povzroči resnejše težave.

Ne spreminjajte svojega odmerka ali nenadoma prenehajte uporabljati to zdravilo, ne da bi ga najprej preverili pri svojem zdravniku. Vaš zdravnik bo morda želel, da postopno zmanjšate količino, ki jo uporabljate, preden jo popolnoma ustavite. To lahko pomaga preprečiti poslabšanje vašega stanja in zmanjšati možnost odtegnitvenih simptomov, kot so bolečine v trebuhu ali želodcu, tesnoba, zvišana telesna temperatura, slabost, izcedek iz nosu, znojenje, tresenje ali težave s spanjem.

Uporaba tega zdravila, medtem ko ste noseči, lahko pri novorojenčkih povzroči sindrom umika novorojenčkov. Obvestite svojega zdravnika takoj, če ima vaš otrok naslednje znake: nenormalen vzorec spanja, driska, visoki jok, razdražljivost, mrzlica ali tresenje, izguba teže, bruhanje ali nezmožnost pridobitve teže.

Ne jemljite drugih zdravil, razen če se o njih pogovorite s svojim zdravnikom. To vključuje zdravila na recept ali brez recepta (zdravila brez recepta [OTC]) ter zeliščne ali vitaminske dodatke.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Neželeni učinki Pp-Cap

PP-Cap (propoksifen)

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Takoj poiščite nujno pomoč, če se pojavi kateri od naslednjih znakov prevelikega odmerjanja

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Dostopnost je prekinjena

Kategorija nosečnosti N Ni razvrščen

CSA Spored 4 Nekateri potenciali za zlorabo

Bolečine tramadol, oksikodon, acetaminophen, tilenol, naproksen, aspirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, perkocet, hidroksizin, klonidin, diklofenak, norco, fentanil, celebrex, morfin, vicodin, voltaren, lokalno topilo, difluhidramin, oksikontin, paracetamol

 ali pa se pridružite skupini za podporo PP-Cap, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.