postpolio sindrom testov in diagnoze

Da bi prišli do diagnoze postpolio sindroma, zdravniki iščejo tri kazalnike

Predhodna diagnoza otroške paralize. To lahko zahteva iskanje starih zdravstvenih kartotek ali pridobivanje informacij od starejših družinskih članov zaradi akutnega stanja otroškega paralizma, predvsem v otroštvu.

Končni učinki polioma se običajno pojavijo pri ljudeh, ki so bili mladostniki ali starejši med prvim napadom na otroško paralizo in pri tistih, katerih simptomi so bili hudi.

Poleg tega, ker so znaki in simptomi postpolio sindroma podobni tistim, ki so pogosto povezani z drugimi motnjami, bo vaš zdravnik poskušal izključiti druge možne vzroke, kot so artritis, fibromialgija, sindrom kronične utrujenosti in skolioza.

Kazalniki postpolio sindroma

Testi za izključitev drugih pogojev

Nekateri ljudje s postpolio sindromom skrbijo, da lahko dobijo amiotrofično lateralno sklerozo (ALS), imenovano tudi Lou Gehrigova bolezen. Toda pozni učinki poliola niso oblika ALS.

Ker ni nobenih preizkusov, ki bi potrdili diagnozo s postpolio sindromom, lahko vaš zdravnik uporabi nekatere preizkuse za izključitev drugih pogojev, vključno z

Elektromiografija (EMG) in študije živčnega prevoda. Elektromiografija meri majhne električne izpuste v mišicah. Tanka-igelna elektroda se vstavi v mišice, ki jih vaš zdravnik želi študirati. Instrument v stanju mirovanja zabeleži električno aktivnost v vaši mišici in ob sklepanju mišične mase.

V varianti EMG, imenovane študije živčnega prevodenja, se na vašo kožo nalepita dve elektrodi nad živcem, ki ga je treba raziskati. Majhni šok preide skozi živec, da izmeri hitrost živčnih signalov. Ti testi pomagajo prepoznati in izključiti stanja, kot so nenormalno stanje vaših živcev (nevropatija) in motnje mišičnega tkiva (miopatija).