polietilenglikol 3350 in elektroliti

Terapevtski razred: odvajalo, hiperosmotično

Uporablja se za polietilenglikol 3350 in elektrolite

PEG-elektrolitna raztopina je laksativ. Deluje tako, da povzroči, da imate drisko, da očistite debelo črevo. Čiščenje debelega črevesa bo pomagalo zdravniku, da bo med kolonoskopijo ali drugimi postopki jasneje opazil notranjost svojega kolona.

polietilen glikol 3350 in elektroliti je na voljo le na recept vašega zdravnika.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za polietilenglikol 3350 in elektrolite je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na polietilenglikol 3350 in elektrolite ali katera koli druga zdravila. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne raziskave niso bile opravljene glede na starostno povezavo z učinki raztopine PEG-elektrolita pri pediatrični populaciji. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejile uporabnost raztopine PEG-elektrolita pri starejših. Vendar pa imajo starejši bolniki večje verjetnosti, da imajo resne neželene učinke (npr. Krvavitev iz zgornjega krvnega tlaka, težave z dihanjem), kar lahko zahteva previdnost pri bolnikih, ki uporabljajo polietilenglikol 3350 in elektrolite.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Pred uporabo polietilenglikola 3350 in elektrolitov

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Pri jemanju polietilenglikola 3350 in elektrolitov je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba polietilenglikola 3350 in elektrolitov s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba polietilenglikola 3350 in elektrolitov s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar se lahko v nekaterih primerih zahteva. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba polietilenglikola 3350 in elektrolitov s katerokoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo polietilenglikola 3350 in elektrolitov. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Vaš zdravnik ima lahko posebna navodila za vas, odvisno od vrste testa, ki ga boste imeli. Če teh navodil niste prejeli ali če jih ne razumete, se s svojim zdravnikom vnaprej posvetujte.

Vzemite polietilenglikol 3350 in elektrolite natančno po navodilu. V nasprotnem primeru preskus, ki ga boste imeli, morda ne bo deloval in ga boste morda morali ponovno narediti.

polietilenglikol 3350 in elektroliti prihaja z Medication Guide. Previdno morate prebrati, razumeti in upoštevati ta navodila. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

Najbolje je, če ne jedo trdne hrane za 3 do 4 ure, preden začnete uporabljati polietilenglikol 3350 in elektrolite. Ne smete jesti ničesar 2 uri pred začetkom uporabe polietilenglikola 3350 in elektrolitov. Ko pijete prvi odmerek zdravila, ne jejte ničesar, dokler ne končate s testom.

Lahko pijete čiste tekočine (npr. Vodo, ingverjevo pecico, brez kofeina, brez kofeina, brokoli, želatino) do 2 uri pred časom testa. Vendar najprej preverite pri svojem zdravniku. Ne pijte rdeče in vijolične tekočine.

Za uporabo zdravila

Odmerek polietilenglikola 3350 in elektrolitov bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne doze polietilenglikola 3350 in elektrolite. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Pravilna uporaba polietilenglikola 3350 in elektrolitov

Pomembno je, da vas zdravnik skrbno preveri za morebitne težave ali neželene učinke, ki jih lahko povzroči polietilenglikol 3350 in elektroliti. Za preverjanje neželenih učinkov je morda potrebno testiranje krvi in ​​urina.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če ste zmanjšali uriniranje, omotico, glavobol ali bruhanje. To so lahko simptomi izgube preveč telesne tekočine (dehidracija).

Ne jemljite zdravila z usti v 1 uro pred uporabo zdravila PEG in elektrolitov. Ne jemljite drugih zdravil, razen če se o njih pogovorite s svojim zdravnikom. To vključuje zdravila na recept ali brez recepta (zdravila brez recepta [OTC]) ter zeliščne ali vitaminske dodatke.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Med uporabo polietilenglikola 3350 in elektrolitov

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Priprava črevesja eritromicin, senna, bisacodyl, Dulcolax, senokot, neomicin, enota flote, MoviPrep

Zaprtje, kronična laktuloza, Linzess, Amitiza, Movantik, Relistor, MoviPrep, GoLYTELY, Generlac

Gastrointestinalna dekontaminacija MoviPrep, GoTTELY, aktivirani oglje, GaviLyte-G, NIELTELY, oglje, GaviLyte-N, Colyte

polietilenglikol 3350 in elektroliti Neželeni učinki

polietilenglikol 3350 z elektroliti