pljučno pljučno pljučno pljučnico, pljučno poškodbo in druge pljučne poškodbe

Poškodba pljuč se lahko pojavi na več načinov. Avtomobilska nesreča lahko povzroči škodljiv udarec in pljučno pljučno pljučnico. Ali pljuča lahko poškodujejo zaradi vdihavanja škodljivih kemikalij. Poškodba pljuča se lahko pojavi tudi med zdravljenjem v bolnišnici zaradi okužbe ali med ventilatorjem. Če vi ali nekdo, ki ga imate, ima poškodovano pljučnico, boste morda želeli bolje razumeti, kako se je to zgodilo in kaj delajo vaši zdravstveni delavci, da bi pomagali.

Bodite pljučna bolezen

Obstajajo dve glavni vrsti pljučnih poškodb: neposredni in posredni.

Neposredne poškodbe pljuč povzročajo okužbe, kemikalije in travma, ki neposredno prizadenejo pljuča, vključno z

Posredno poškodbo pljuč povzroči drugo stanje v drugem telesu. Ti vključujejo

Poškodba pljuč lahko povzroči zrušenje pljuč ali se razvije v akutni sindrom dihalne stiske – dve življenjsko nevarni situaciji.

Ko mišice prsnega koša in diafragme razširijo prsni koš, kar povzroča, da se pljuča napihnejo. Kot balon se pljuča raztegnejo, ko se napihnejo. Ko se izdihate, se mišice sprostijo in kot balon, ki je bil sproščen v pljuča. Če pa zrak pobegne iz pljuč in v prsnem košu okrog pljuč, lahko pljuča propade znotraj prsnega koša. To se lahko pojavi zaradi poškodb slabe točke pljuč, bodisi iz drugega zdravstvenega stanja, do okužbe ali raka. Ali pa jo lahko povzroči prebadanje pljuč, kot je na primer zlomljeno rebro.