plicamicin intravensko

Uporablja se za plicamicin

Terapevtski razred: Antibiotik

Plicamicin se lahko uporablja tudi za druge pogoje, ki jih določi vaš zdravnik.

Pred uporabo plicamicina

Plicamicin naj skrbi vaš zdravnik ali ga pod skrbništvom. Na voljo je le s receptom.

Proizvajalec je leta 2000 prekinil plicamicin.

Ko je zdravilo odobreno za trženje za določeno uporabo, lahko izkušnje kažejo, da je koristno tudi za druge zdravstvene težave. Čeprav ta uporaba ni vključena v označevanje izdelkov, se pri nekaterih bolnikih z naslednjim zdravstvenim stanjem uporablja plicamicin

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za plicamicin je treba upoštevati naslednje

Plicamicin je zelo močno zdravilo. Poleg njenih koristnih učinkov pri zdravljenju vašega zdravstvenega problema ima neželene učinke, ki bi lahko bili zelo resni. Preden boste prejeli plicamicin, se prepričajte, da ste o uporabi zdravila posvetovali s svojim zdravnikom.

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na plicamicin ali katerokoli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Študij o plicamicinu pri otrocih niso bili izvedeni, vendar pa lahko plicamicin povzroči resne neželene učinke pri vseh bolnikih. Zato je še posebej pomembno, da z otrokovim zdravnikom razpravljate o koristih, ki jih lahko povzroči plicamicin, pa tudi o tveganjih za njegovo uporabo.

Pravilna uporaba plicamicina

Veliko zdravil ni posebej preučevalo pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih ali če pri starejših povzročajo različne neželene učinke ali težave. Ne obstajajo specifični podatki, ki bi primerjali uporabo plicamicina pri starejših pri uporabi v drugih starostnih skupinah.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko prejemate plicamicin, je posebno pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba plicamicina s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba plicamicina s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo plicamicina. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Plicamicin vcasih povzroca slabost, bruhanje in izgubo apetita. Vendar je zelo pomembno, da boste še naprej prejemali zdravilo, tudi če se vam bo počutilo slabo. Če imate kakršna koli vprašanja o tem, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Odmerek plicamicina bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke plicamicina. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik dnevno preverja vaš napredek, medtem ko prejemate plicamicin, da se zagotovi, da plicamicin ne povzroča neželenih učinkov.

Vaš zdravnik vam bo morda želel, da sledite prehrani kalcija z nizko vsebnostjo vitamina D. Če imate kakršna koli vprašanja o tem, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Ne uporabljajte aspirina ali velikih količin nobenih drugih pripravkov, ki vsebujejo aspirin, druge salicilate ali acetaminophen, ne da bi se pri tem predhodno posvetovali s svojim zdravnikom. Ta zdravila lahko povečajo učinke plicamicina.

Med zdravljenjem z zdravilom plicamicin in po prenehanju zdravljenja z njim ne dobite imunizacije (cepljenja) brez odobritve zdravnika. Plicamicin lahko zmanjša odpornost vašega telesa in obstaja možnost, da bi prišlo do okužbe, katere namen je imunizacija preprečiti. Poleg tega druge osebe, ki živijo v vašem gospodinjstvu, ne smejo jemati peroralnega cepiva proti otroški paralizi, ker obstaja možnost, da bi lahko virus polio prenesli na vas. Prav tako se izogibajte drugim osebam, ki so jemale peroralno cepivo proti otroški paralizi. Ne približujte se jim in ne ostati v isti sobi z njimi za zelo dolgo. Če ne morete uporabiti teh varnostnih ukrepov, morate razmisliti o uporabi zaščitne maske za obraz, ki pokriva nos in usta.

Plicamicin lahko začasno zmanjša število belih krvničk v krvi, kar povečuje možnost okužbe. Lahko tudi zmanjša število trombocitov, ki so potrebni za pravilno strjevanje krvi. Če se to zgodi, obstajajo nekateri previdnostni ukrepi, ki jih vam lahko naroči zdravnik, še posebej, če je vaša krvna slika nizka, da zmanjšate tveganje za okužbo ali krvavitev

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Med uporabo plicamicina

Ko prenehate uporabljati plicamicin, lahko še vedno povzroči neželene učinke, ki jih je treba upoštevati. V tem času se takoj posvetujte s svojim zdravnikom, če opazite naslednje neželene učinke

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Dostopnost je prekinjena

Nosečnost Kategorija X Ni za uporabo v nosečnosti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

neželeni učinki plicamicina

Hiperkalcemija furosemid, lasix, kalcitonin, miakalcin, aredija, pamidronat, trdna

Testicularni rak cisplatin, etoposid, bleomicin, ifosfamid, vinblastin, daktinomicin, blenoksan, platinol

Hiperkalciurija n / a

plicamicin