pirimil topikal

Terapevtski razred: Pedikulicid

Uporablja se za Pyrinyl

Kemijski razred: pirotehumi

To zdravilo je na voljo brez recepta.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Čeprav ni posebnih podatkov, ki bi primerjali uporabo piretrina in kombinacije piperonil butoksida pri otrocih, ki se uporabljajo v drugih starostnih skupinah, od tega zdravila pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri otrocih kot pri odraslih.

Veliko zdravil ni posebej preučevalo pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih. Čeprav ni posebnih podatkov, ki bi primerjali uporabo pirethrins in piperonil butoksida v kombinaciji z zdravili pri starejših pri uporabi pri drugih starostnih skupinah, od tega zdravila pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri starejših kot pri mlajših odraslih.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Pred uporabo pirolila

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo ekstrakt piretrum in piperonil butoksid. Morda ni specifičen za Pyrinyl. Prosimo, pozorno preberite.

Piretrini in piperonil butoksidna kombinacija zdravila običajno prihajajo v smeri pacientov. Pred uporabo tega zdravila natančno preberite.

Uporabite to zdravilo samo v skladu z navodili. Ne uporabljajte ga več in ga ne uporabljajte pogosteje, kot je priporočeno na etiketi. To lahko poveča možnost absorpcije skozi kožo in možnost neželenih učinkov.

Piretrin in piperonil butoksid hranite v ustih in ne vdihavajte. To zdravilo je škodljivo pri zaužitju ali vdihavanju.

Da bi zmanjšali možnost vdihavanja tega zdravila, ga uporabite v dobro prezračevanem prostoru (npr. S prostim tekočim zrakom ali pri vklopljenem ventilatorju).

Zdravilo shranjujte stran od oči in drugih sluznic, kot so notranjost nosu, ust ali vagine, ker lahko povzroči draženje. Če po nesreči prideš nekaj v oči, jih takoj sperite z vodo.

To zdravilo ne uporabljajte za trepalnice ali obrvi. Če se okužijo z uši, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Za uporabo gela ali raztopine tega zdravila

Če želite uporabiti šamponsko obliko tega zdravila

Po izpiranju in sušenju uporabite greben za odstranjevanje nit (poseben fino zobat glavnik, ki je običajno vključen s tem zdravilom), da odstranite mase ušes in jajčeca (gob) iz las.

Takoj po uporabi tega zdravila si umijte roke, da odstranite katerokoli zdravilo, ki je lahko na njih.

To zdravilo je treba uporabiti znova v 7 do 10 dneh po prvem zdravljenju, da bi ubili vse na novo izpuščene uši.

Uši se lahko preprosto premikajo z ene osebe na drugo s tesnim telesnim stikom. To se lahko zgodi tudi z neposrednim stikom s predmeti, kot so oblačila, klobuki, šali, posteljnina, brisače, umivalniki, ščetke in glavniki ali las okuženih oseb. Zato je treba vse člane vašega gospodinjstva pregledati z uši in dobiti zdravljenje, če se ugotovi, da so okuženi.

Za uporabo tega zdravila za ušesne (rakaste) uši

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Ustrezna uporaba ekstrakta piratom in piperonil butoksida

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Da bi preprečili ponovno okužbo ali širjenje okužbe drugim ljudem, so potrebne tudi dobre zdravstvene navade. Ti vključujejo naslednje

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Previdnostni ukrepi pri uporabi pirolila

Razpoložljivost Rx / OTC Rx in / ali OTC

Kategorija nosečnosti N Ni razvrščen

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Glavna ušesna površina ivermectin, lokalni permetrin, Elimit, aktualna ocetna kislina, Sklice, Nix, lindan topično, RID, lokalni malation, lokalni spinosad, Ovide

Neželeni učinki Pyrinyl

piperonil butoksid / piretrin

Lice permethrin topical, Elimit, lindan topical, RID, spinosad topical, zdravljenje lice, Natroba, Acticin

 ali pa se pridružite skupini za podporo piperonil butoksid / piretrinom, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.