nosečnost in vid

Večina pričakovanih mater ve, da imajo lahko jutranjo bolezen ali bolečine v spodnjem delu hrbta. Toda mnoge nosečnice so presenečene, ko se njihova vizija spremeni. Dejstvo je, da hormonske in fizične spremembe, ki spremljajo nosečnost, lahko vplivajo na vid. Na srečo so težave z vidom običajno majhne in začasne. Ob rojstvu otroka se običajno vrne v normalno stanje. Nekateri vidni problemi, povezani z nosečnostjo, pa lahko zahtevajo zdravniško pomoč.

V skladu z Zakonom o cenovno ugodni pomoči bodo številni načrti zdravstvenega zavarovanja zajemali prenatalne storitve, vključno s preizkusnimi testi in podporo za dojenje brezplačno. Nauči se več.

Center za zdravstveno zavarovanje

1. Dry oči med nosečnostjo

Med nosečnostjo lahko opazite, da so vaše oči suše kot običajno. Suhe oči lahko dražijo stike, ki draži in neprijetne.

Kaj storiti: uporabite umetne solze za mazanje oči in olajšanje sušenja. Če nosite kontakte, preverite nalepko in se prepričajte, da je mazivo mogoče uporabljati s kontakti. Običajne umetne solze imajo konzervanse, ki lahko škodujejo mehkim kontaktnim lečam. Prav tako se najprej posvetujte z zdravnikom, da se prepričate, ali so aktivne sestavine varne za nosečnice.

2. zamegljen vid Ko ste noseči

Zastajanje tekočine, pogosti stranski učinek nosečnosti, lahko spremeni debelino in obliko roženice. Manjše spremembe v svoji obliki lahko povzročijo zamegljen ali izkrivljen vid. Na srečo te spremembe običajno izginejo po nosečnosti ali po prenehanju dojenja.

Kaj storiti: morda vam ne bo treba storiti ničesar, če vam spremembe ne motijo. Če se vaša vizija močno spremeni, se pogovorite s svojim zdravnikom. Če nosite očala, boste morda morali spremeniti vaš recept. Večina strokovnjakov za oci svetuje, da ne dobijo lasikega kirurškega posega ali da so nameščeni za nove stike med nosečnostjo. Razlog: oblika roženice se bo ob koncu nosečnosti vrnila v normalno stanje.

3. Preeklampsija in težave z vidom

Spremembe vida so lahko znak preeklampsije, ki je lahko resen problem, ki se pojavi pri 5% do 8% nosečnosti. Preeklampsijo zaznamuje visok krvni tlak in znaki poškodbe drugega organa. Spremembe vida običajno vključujejo začasno izgubo vida, občutljivost na svetlobo, zamegljen vid, aure in videz utripajočih luči.