nosečnost in prenatalni vitamini

Eating zdrava prehrana je vedno pametna ideja – še posebej med nosečnostjo. V nosečnosti je tudi dobra zamisel, da vzamete predatorodni vitamin, da boste pokrili kakršne koli prehranske vrzeli v materinski prehrani.

Prenatalni vitamini vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Posebno pomembna sta njihova folna kislina, železo, jod in kalcij.

Folna kislina pomaga pri preprečevanju napak v rojstvu nevralne cevi, ki vplivajo na možgane in hrbtenjačo.

Napake nevralne cevi se razvijejo v prvih 28 dneh po zajemanju, preden številne ženske vedo, da so noseče. Ker je približno polovica vseh nosečnosti nenačrtovano, je priporočljivo, da vsaka ženska, ki bi lahko zanosila, dnevno vzame 400 mikrogramov (mcg) folne kisline, ki se začne pred spočetjem in se nadaljuje v prvih 12 tednih nosečnosti.

Nasveti za Relie Relief; Zdrava diapering: osnovna; Zobni obiski za nosečnice

Ženska, ki je že imela otroka s pomanjkljivostjo nevralne cevi, bi se morala pogovoriti s svojim zdravstvenim delavcem o tem, ali bi morda potrebovala drugačen odmerek folne kisline. Študije so pokazale, da je lahko za večje odmerke (do 4.000 mikrogramov) vsaj en mesec pred in med prvim trimesečjem koristno za te ženske, vendar najprej preverite pri zdravniku.

Živila, ki vsebujejo folno kislino, so zelena listnata zelenjava, oreščki, fižol, citrusi in številna obogatena živila. Kljub temu je dobra ideja, da vzamete dodatek s pravilno količino folne kisline kot varnostno kopijo.

Kalcij je pomemben tudi za nosečnico. Pomaga ji preprečiti izgubo lastne kostne gostote, ker otrok uporablja kalcij za lastno rast kosti.

Jod je ključnega pomena za žensko zdravo delovanje ščitnice med nosečnostjo. Pomanjkanje joda lahko povzroči zakasnjeno fizično rast, hudo duševno prizadetost in gluhost. Ni dovolj joda, ki lahko povzroči splav in mrtvorojenost.

Iron pomaga krvi – v materi in otroku – nosi kisik.

Poiščite prenatalni vitamin, ki vključuje

Zdravi recepti Minus Heartbur; Zaščitite svojo družino pred vetrovi; Okoliščen zaradi inkontinence?

V nekaterih primerih vam bo zdravnik dal recept za določeno vrsto prenatalnega vitamina.