naknadne depresije in zdravil

Čas obdelave in obnove se razlikuje glede na resnost vaše depresije in vaše individualne potrebe. Če imate premalo ščitnico ali osnovno bolezen, vam zdravnik lahko te pogoje zdravi ali vas obvesti ustreznega strokovnjaka. Vaš zdravnik vam lahko tudi pomaga, da se obrnite na ponudnika duševnega zdravja.

Otroška bluza se navadno zbledi sami v nekaj dneh do enega do dveh tednov. Medtem

Postpartalna depresija se pogosto zdravi s psihoterapijo (imenovana tudi govorna terapija ali svetovanje o duševnem zdravju), zdravila ali oboje.

Ob ustreznem zdravljenju se postpartalna depresija običajno umakne v šestih mesecih. V nekaterih primerih postpartalna depresija traja precej dlje, postaja kronična depresija. Pomembno je, da nadaljujete z zdravljenjem, ko se počutite bolje. Zaustavitev zdravljenja prezgodaj lahko povzroči ponovitev.

Baby blues

Postpartalna depresija

Poročna psihoza zahteva takojšnje zdravljenje, pogosto v bolnišnici. Zdravljenje lahko vključuje

Zdravljenje postpartalne psihoze lahko izzove materino sposobnost dojenja. Ločitev od otroka otežuje dojenje in nekatera zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje poročne psihoze, ne priporočajo ženskam, ki dojijo. Če imate izkušnje s porozno psihozo, vam lahko zdravnik pomaga pri teh izzivih.

Postpartalna psihoza