možni herpesni sprožilci

Nekateri od naslednjih dejavnikov lahko sproži simptome genitalnega herpesa

Spolni spol. Nekateri ljudje ugotovijo, da trenje spolnih odnosov draži kožo in prinaša simptome. Uporaba maziva na vodni osnovi lahko pomaga zmanjšati draženje. Vendar ne uporabljajte tistega, ki vsebuje spermicid nonoksinol-9. Nonoxynol-9 lahko draži sluznice, kot je obloga vagine. Olja na osnovi maziva so tudi ne-ne. Oslabijo lateks, zaradi česar kondomi pogosteje prekinjajo. Čeprav se zdi, da je trenje med spolnim odnosom sprožilo simptome, to verjetno ne bo vedno vzburilo; Colds in sončna svetloba. Zdi se, da navadna prehlada in sončna svetloba sprožita izbruh peroralnega herpesa (hladnih ran), vendar ni nobenega dokaza, da bi sprožili izbruhe genitalnih herpes; Hormoni. Hormonske spremembe, kot so tiste, ki se pojavijo v menstrualnem ciklusu, lahko vplivajo na izbruhe genitalnih herpes; Kirurgija, šibak imunski sistem. Poškodba telesa, kot je operacija, lahko povzroči simptome herpesa. Tudi pri oslabljenem imunskem sistemu. Ljudje, katerih imunski sistem oslabi s HIV ali kemoterapijo, imajo na primer pogosteje izbruhe bolj pogosto kot ljudje z normalnim imunskim delovanjem.

Moral bi povedati svojemu partnerku, da imate genitalni herpes. Če izberete pravi čas in jo pravite na pravi način, obstajajo dobre možnosti, da bodo stvari v redu; Razmislite, kako želite, da vaš partner sprejme novice. Želite, da se zdi ogromen problem? Seveda ne, zato ga ne predstavite tako. Če rečeš: “Imam nekaj groznih novic za vas”, bo vaš partner verjetno vzel to grozno novico. Namesto tega bodi priložnosten, neposreden in brezposelen; Prav tako se izogibajte predlaganju, kako naj on ali ona reagira, zlasti v …

Če želite več navodil za razbremenitev čustvenega stresa, glejte Kako vedeti svojega partnerja ali kaj storiti, če ima vaš partner Herpes.

Prav tako boste našli prepričanje, tako da kliknete Ponovno vnesite spletno mesto za spoznavanje in seks in herpes.

Za več informacij in pomoč pri razumevanju besed, ki jih lahko slišite o genitalnem herpesu, glejte Sredstva in slovar.