Klinična preskušanja raka prostate

Glavne farmacevtske družbe nenehno raziskujejo in razvijajo nova zdravila in zdravljenja, ki jih je treba dokazati kot varne in učinkovite, preden jih odobri FDA (Food and Drug Administration), zdravniki pa jih lahko predpisujejo bolnikom. S kliničnimi preskušanji o raku prostate raziskovalci preizkušajo učinke novih zdravil na skupino prostovoljcev z rakom prostate. Po strogem protokolu in skrbno nadzorovanih pogojih raziskovalci ovrednotijo ​​preiskovana zdravila v razvoju in merijo sposobnost novega zdravila za zdravljenje raka prostate, njegovo varnost in morebitne neželene učinke.

Rak prostate je zapletena bolezen. Zdravniki ne morejo vedno predvidevati, kako hitro ali počasi se bo povečal. Prav tako se ne strinjajo, kdaj ga je treba zdraviti, ali katerih tretma uporabljati. Predvidevanje in spremljanje bolezni s pomočjo natančnosti pomaga zdravnikom in pacientom sprejemati odločitve, ki imajo za posledico najboljše stopnje preživetja in kakovost življenja.

Naslednje spletne strani ponujajo informacije in storitve, ki vam bodo pomagale najti klinično preskušanje raka na prostati, ki je pravi za vas.

TrialCheck

Ta spletna stran, ki jo je razvila neprofitna Coalition of Cooperative Groups Cooperative, je nepristranski primer kliničnega preskušanja raka in navigacija, ki pacientom omogoča iskanje preiskav raka na podlagi bolezni in lokacije.

Nacionalni inštitut za raka

Ta spletna stran navaja več kot 6.000 kliničnih preskusov za rak in pojasnjuje, kaj storiti, ko boste našli tisto, za katero menite, da je pravi za vas.

ClinicalTrials.gov

Ta spletna stran ponuja najnovejše informacije o lociranju zveznih in zasebno podprtih kliničnih preskušanj za raka.

CenterWatch

Ta spletna stran navaja klinična preskušanja, ki jih sponzorira industrija in aktivno zaposlujejo bolnike.

VIR: Nacionalni inštitut za raka: “Raziskave o zdravljenju raka.