kinin (oralna uporaba)

Odmerjanje

Missed Dose

Zdravilo vzemite le, če vam bo naročil zdravnik. Ne vzemite več od tega, ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik. To lahko poveča možnost neželenih učinkov.

To zdravilo je priloženo navodilom za uporabo zdravila. Previdno preberite in sledite navodilom. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

Kinin se lahko daje skupaj z enim ali več zdravili za malarijo. Poskrbite, da boste vzeli vsa zdravila, ki jih je naročil vaš zdravnik. Če imate kakšna vprašanja o tem, se posvetujte s svojim zdravnikom.

To zdravilo vzemite s hrano, da zmanjšate želodčne motnje, razen če vam zdravnik ne posreduje drugače. Če jemljete to zdravilo pred spanjem, ga vzemite s prigrizkom, vodo, mlekom ali drugo pijačo.

Če želite popolnoma razčistiti malarijo, nadaljujte jemati to zdravilo za polni delovni čas, tudi če se počutite bolje po nekaj dneh. Če ste prenehali jemati zdravilo prehitro, se lahko simptomi vrnejo. Ne zamudite nobenih odmerkov.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Skladiščenje

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Če je več kot 4 ure odkar ste zamudili odmerek, preskočite zamujeni odmerek in vzemite naslednji odmerek ob rednem času.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.