kalijev citrat (oralna pot)

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik preveri vaš napredek na rednih obiskih, da se prepriča, ali to zdravilo deluje pravilno. Za preverjanje neželenih učinkov je morda potrebno testiranje krvi in ​​urina.

Tega zdravila ne smete jemati, če uporabljate tudi atropin, benztropin (Cogentin®), glikopirrolat (Robinul®) ali diuretik ali “vodno tabletko” (kot so amilorid, spironolakton, triamteren, Aldactone®, Dyrenium® ali Midamor® ®). Uporaba teh zdravil skupaj lahko povzroči resne težave.

Med uporabo tega zdravila se lahko pojavi hiperkalemija (visoki kalij v krvi). Nehajte uporabljati to zdravilo in takoj preverite pri zdravniku, če imate naslednje simptome: bolečine v trebuhu ali želodcu, zmedenost, težave z dihanjem, nepravilen srčni utrip, slabost ali bruhanje, živčnost, otrplost ali mravljinčenje v rokah, nogah ali ustnicah; kratka sapa ali šibkost ali težnost nog.

Prenehajte z jemanjem tega zdravila in se takoj posvetujte s svojim zdravnikom, če imate krvavo ali črno, stresno blato, zaprtje, hudo bolečine v trebuhu ali bruhanje krvi ali materiala, ki izgleda kot kavelj. To so lahko simptomi resnega težave z želodcem.

Ne jemljite drugih zdravil, razen če se o njih pogovorite s svojim zdravnikom. To vključuje zdravila na recept ali brez recepta (zdravila brez recepta [OTC]) ter zeliščne ali vitaminske dodatke.