cepivo proti poliovirusu, inaktivirano (injekcijsko pot) pred uporabo

Alergije

Pediatrični

Pri odločanju za uporabo cepiva je treba tveganje za jemanje cepiva pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to cepivo je treba upoštevati naslednje

Za nekaj časa, ko ste imunizirani, obstaja zelo majhno tveganje (1 v 2,2 milijona), da lahko osebe, ki živijo v vašem gospodinjstvu, ki še niso bile imunizirane proti otroški paralizi ali imajo ali imajo imunsko pomanjkljivost, lahko razvijejo poliomielitis da bi bil okoli tebe. Če imate kakršna koli vprašanja o tem, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Uporaba ni priporočljiva za dojenčke do 6 tednov starosti. Pri dojenčkih in otrocih, starih 6 tednov ali več, ni pričakovati, da bi cepivo proti otroški paralizi povzročalo različne neželene učinke ali težave, kot pri odraslih.

Veliko zdravil ni posebej preučevalo pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih. Čeprav ni posebnih podatkov, ki bi primerjali uporabo cepiva proti otroški paralizi pri starejših pri uporabi v drugih starostnih skupinah, pričakovati, da to cepivo ne bo povzročalo različnih neželenih učinkov ali težav pri starejših kot pri mlajših odraslih.

Študije pri ženskah kažejo, da to zdravilo predstavlja minimalno tveganje za dojenčka, kadar se uporablja med dojenjem.

Geriatric

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nosečnost

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Dojenje

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega cepiva. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Medsebojno delovanje z zdravili

Druge interakcije

Drugi zdravstveni problemi