alternativna terapija po pospesni depresiji: svetovanje, svetlobna terapija in drugo

Slaba družina in socialna podpora ter visok stres povečujeta tveganje za depresijo po porodu. Zato vsaka ženska z novim otrokom potrebuje veliko podpore od družine in prijateljev. Vsaka posebna skrb, ki jo dobite, vam bo pomagal priti skozi izzive postpartalne dobe.

Svetovanje pomaga preprečevati in zdraviti depresijo med nosečnostjo in po porodu. Za izboljšanje uspeha zdravljenja bi morali oba starša poskušati sodelovati.

Zdravnik vam lahko priporoči svetovalca z licenco, ki je specializiran za zdravljenje depresije po porodu. Za učinkovito zdravljenje depresije je pomembno, da imate vi in ​​vaš svetovalec prijeten odnos.

V redkih primerih se za zdravljenje hudih oblik depresije uporablja elektrokonvulzivna terapija. Deluje dobro kot kratkoročno zdravljenje.

Kognitivno-vedenjsko zdravljenje vam pomaga prevzeti odgovornost za način, kako mislite in se počutite; Medosebno svetovanje zagotavlja čustveno podporo in pomoč pri reševanju problemov in določanju ciljev.

Svetlobna terapija Svetlobna terapija ni bila široko raziskana pri depresiji po porodu. Pomaga pa tudi depresija med nosečnostjo, z zožitvijo depresijo (sezonsko afektivno motnjo) in splošno depresijo; Matično usposabljanje ponuja tako izobraževanje kot podporo pri ravnanju z otroki in težavami, pa tudi pri osebnem in parnem prehodu v starševstvo; Tečaji za dojenčke za dojenčke poučujejo spretnosti za telesno in čustveno spajanje s svojim otrokom. In vam daje priložnost, da preživite čas z drugimi materami.